25n
25N
25N

València Capital Mundial del Disseny 2022 exposa els casos més capdavanters de disseny i nàutica en el Virtual València Boat Show

València Capital Mundial del disseny 2022 participa en aquest certamen virtual amb l’organització de conferències especialitzades de disseny i nàutica juntament amb una sessió de networking entre dissenyadors i empresaris

València Capital Mundial del Disseny 2022 exposa els casos més capdavanters de disseny i nàutica en el Virtual València Boat Show
23/10/2020 -

Drassanes que són referent mundial en la fabricació de vaixells de competició en fibra de carboni, empreses d’enginyeria i tecnologia naval que dissenyen les hidroales d’alguns dels equips de l’America’s Cup o un hidrotaxi volador que ja presta servei al Sena de París són alguns dels projectes de disseny i nàutica que es gesten des de la Marina de València. També, la signatura líder en fabricació de veles en el món que compte, a València, amb la seua planta de reciclatge i reconversió i reutilització d’aquest material, North Sails. Fins i tot, la direcció, organització i producció de tots els esdeveniments internacionals d’una de les signatures de iots més luxoses i prestigioses del món, es dissenya des de València, en l’estudi CuldeSac. Tots ells presentaran els seus projectes de disseny i nàutica en les primeres conferències que s’organitzen des de València Capital Mundial del Disseny 2022 en el Virtual València Boat Xou.

“València és terra de mar, d’obertura al Mediterrani i lluny del que molts pensem, el món de la nàutica està molt assentat en aquesta ciutat. Grans corporacions internacionals van arribar durant la Copa Amèrica i van decidir quedar-se a la ciutat per la seua gran qualitat de vida. De manera que tenim a professionals de tot el món dissenyant i treballant per a equips internacionals d’alta competició en el disseny i arquitectura dels seus vaixells o esdeveniments des de la Marina de València. Trobem que el Virtual València Boat Xou és un aparador obert, senzill i ben organitzat per a donar-ho a conéixer”, explica Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022.

“Crec que és molt important i significatiu per al sector aquest reconeixement al disseny nàutic valencià o desenvolupat a València. La Comunitat Valenciana compta amb grans projectes i professionals que sovint són més coneguts a l’estranger que en l’àmbit local i nacional. Per això aquesta acció i reconeixement per part de la capitalitat mundial del disseny té molta rellevància tant per al sector nàutic com per al món del disseny, i crec que pot generar moltes oportunitats en tots dos camps”, Nacho Gómez – Zarzuela, director de Virtual València Boat Xou.

En aquesta nova edició del València Boat Xou, reconvertit en el primer saló nàutic 100% virtual davant les dificultats de la pandèmia, a més de visitar els estands dels 123 expositors de països de tot el món, hi ha un ambiciós pla de xarrades i continguts per al públic especialitzat i general. En aqueix marc, s’engloben les primeres conferències de nàutica i disseny presentades per València Capital Mundial del Disseny 2022.

En ells, els responsables de l’empresa Caponnetto – Hueber, creadors de l’hidrotaxi de París i de vaixells de competició de tot el món, explicaran el procés de disseny dels seus vaixells. Juan Meseguer, dissenyador de l’empresa de veles North Sails, presentarà el treball de disseny i fabricació de veles per a vaixells de competició de tot el món que realitzen des de València. I finalment, l’estudi CuldeSac exposarà el cas d’èxit dels esdeveniments que munten per tot el món per a la signatura de iots Princess. Totes les conferències seran virtuals, accessibles i es localitzaran en l’edifici Veles e Vents de la Marina. Es realitzaran el dimecres, dijous i divendres de 17.00h a 18.00h amb accés obert al públic (virtual).

Juntament amb aquestes conferències, València Capital Mundial del Disseny 2022 també ha organitzat una sessió de networking dedicada al disseny nàutic on diferents dissenyadors valencians poden mostrar els seus treballs de nàutica a un públic especialitzat que puga necessitar aquests serveis en el present o futur.

Els seleccionats són tots dissenyadors de llarga trajectòria en la Comunitat Valenciana que han desenvolupat treballs molt concrets en aquest sector. L’estudi Pixelar-te, per exemple, van dissenyar tot el branding d’una companyia naviliera. O en el cas de Pedro González, d’EstudioPG, va ser la marca per a un trimarà anomenat Maverick. El dissenyador Modest Granados explicarà el procés de creació de la marca Alacant Tornada al Món a Vela mentre que el dissenyador Andrés Gimeno ha desenvolupat en els últims anys un assistent de navegació costanera amb realitat augmentada. Acaben les sessions de networking Amanda Glex, una dissenyadora gràfica que ha treballat durant anys en una empresa anglesa nàutica, Future Fibres, des d’on dissenyava per a tota Espanya.

Totes elles estan també obertes al públic del Virtual València Boat Xou i en horari de dimecres 28 d’octubre de 16.00 a 17.00h. Per a poder accedir només és necessari inscriure’s en el Virtual València Boat Xou a través del seu web.Tant les xarrades com la sessió de networking se celebraran en l’edifici virtual del Veles e Vents de la Marina de València a l’interior de Virtual València Boat Xou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 12 =