caixa popular

València Capital Animal' reuneix més de 800 obres de 148 artistes en el major esdeveniment d'activisme cultural contra el maltractament animal en València

València Capital Animal' reuneix més de 800 obres de 148 artistes en el major esdeveniment d'activisme cultural contra el maltractament animal en València
27/09/2017 -

La plataforma ‘València Capital Animal’, formada per activistes culturals en defensa dels drets dels animals, ha presentat el major esdeveniment d’activisme cultural contra el maltractament animal a València.

L’esdeveniment València Capital Animal reuneix, del 27 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018, al Centre del Carme Cultura Contemporània, 148 artistes i activistes i un total de 873 obres d’art. A més, inclou múltiples activitats com una trobada de pensament, conferències, projeccions, tallers didàctics, una trobada vegana i molt més.

L’esdeveniment ha sigut presentat al Centre del Carme Cultura Contemporània, amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. En la presentació han participat els fundadors de València Capital Animal, Rafael Doctor i Ángela Molina, que és també comissària de l’esdeveniment amb Jorge López,a més de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, i l’artista Paco Catalán, a qui en la present edició s’atorga el Premi València Capital Animal per la seua labor a favor dels drets dels animals.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha assenyalat que “una de les missions de l’art és fer-nos reflexionar, posar-nos davant de les realitats que ens rodegen i fomentar el nostre pensament crític. En aquest sentit, jo espere que aquesta exposició i totes les activitats paral·leles al seu voltant aconseguisquen reduir la bretxa entre persones que estimen els animals i persones que no els estimen. Al final, es tracta de persones que respecten els éssers vius.”

El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme ha explicat que “València Capital Animal ens recorda el paper de l’art com a motor de canvi que fa evolucionar una societat. Aquest esdeveniment que ocuparà el Centre del Carme durant tres mesos se suma a una oferta expositiva que defuig la cultura de l’espectacle per a mostrar propostes que ens fan pensar i reflexionar sobre el món que ens envolta. El Centre del Carme acull aquesta trobada com a centre de la cultura viva, per a celebrar la vida, el respecte i la convivència”.

Ángela Molina, fundadora de ‘València Capital Animal’, ha destacat en la seua intervenció que “cada minut que passa estan morint de manera violenta, trista, en soledat, amb una por insuportable, milers d’animals a Espanya. Tots ells són responsabilitat nostra. Per aquesta raó hi ha aquest projecte. Per això, ens hem unit, perquè els artistes, intel·lectuals, científics, músics, dissenyadors, el món de la cultura en general, pensa el món i el transforma”.

Un ampli programa cultural

A través de ‘València Capital Animal’, centenars d’artistes i activistes alcen la veu per a reivindicar els drets dels animals.

Des d’aquest dimecres es poden visitar quatre mostres a les sales Ferreres i Goerlich: una dedicada a Paco Catalán, premi València Capital Animal, l’exposició inèdita ‘Antitauromàquies’, de l’artista Andrés Rábago, El Roto i dues exposicions col·lectives, ‘Animal’ i ‘Vides il·lustrades’.

‘València Capital Animal’ ret homenatge a l’artista Paco Catalán, l’obra del qual està plena de compromís i amor pels animals. Tots els dies de la seua vida l’artista realitza una vinyeta animalista que segueixen milers de persones en Facebook i Twitter.

D’altra banda, l’exposició d’El Roto, ‘Antitauromàquies’, presenta els dibuixos originals creats per al llibre del mateix nom, que arreplega els textos publicats per l’escriptor Manuel Vicent en el diari ‘El País’ al llarg de vint anys. El Roto i Manuel Vicent estaran aquesta vesprada a les 18.30 hores al Centre del Carme per a presentar aquesta publicació.

Al mateix temps la Sala Goerlich 2 arreplega la veu dels il·lustradors valencians per a reivindicar una vida digna per als animals. La mostra ‘Vides il·lustrades’ compta amb la col·laboració dels il·lustradors Roger Olmos, Luiso García i Celeste Ciafarone.

La nau central i la resta de capelles de la Sala Ferreres estan dedicades a la mostra col·lectiva ‘Animal’, un document a favor dels drets dels animals, una exposició reivindicativa que treballa perquè la visió antropocèntrica deixe pas a la diversitat.

‘Animal’ ha reunit artistes i activistes, a nivell internacional, i 22 organitzacions activistes animalistes. Fotografies, escultura, instal·lació, pintura, dibuix, etc., que sorgeixen de la col·laboració, on cada artista i organització ha deixat mostra de l’abast que té la força per a eradicar el maltractament animal.

Cada una de les sales planteja una problemàtica i desenvolupa un discurs que ens condueixen cap a la reflexió i la presa de consciència de qüestions fonamentals com la ramaderia intensiva, l’alimentació, els espectacles amb animals, la caça, la situació dels animals marins, la investigació, l’abandó o la tauromàquia, etc.

D’altra banda, la programació de València Capital Animal s’estendrà fins al 7 de gener de 2018 amb altres múltiples activitats. Entre aquestes un concert a càrrec d’Ana Béjar tancarà la jornada inaugural, en què també es farà entrega del Premi València Capital Animal a Paco Catalán.

El 28 de setembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la conferència “Art, cultura i activisme”, a càrrec de Rafael Doctor, a qui s’uniran posteriorment, en taula redona, Jorge López, comissari de València Capital Animal; Verónica Perales, professora de Belles Arts de la Universitat de Múrcia, i José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Projeccions de documentals, una trobada de pensadors, una fira vegana, diferents conferències, tallers didàctics per a xiquets, biblioteca i botiga, completen la programació d’aquest esdeveniment que uneix les veus de la cultura per a dir ‘No al maltractament animal’.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 9 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris