25n
25N
25N

L'Ajuntament de València avança el pla urgent d'implantació del teletreball

L’Ajuntament destinarà una partida especial d’1,1 milions d’euros per afavorir el teletreball del personal municipal.

Carles Desfilis

L'Ajuntament de València avança el pla urgent d'implantació del teletreball
18/03/2020 -

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat hui que els tècnics informàtics municipals “estan treballant amb màxima celeritat i coordinació” per aplicar amb immediatesa un pla urgent d’implantació del teletreball per garantir el funcionament de l’administració municipal, tal i com contempla la resolució signada per la Regidoria de Recursos, encapçalada per Luisa Notario. En concret, Fuset ha explicat que “es destinaran 1,1 milions d’euros per al Servici de Tecnologies de la Informació i Comunicació (SerTIC) per tal d’adquirir hardware i software i també reforçar la capacitat i seguretat dels sistemes informàtics actuals davant la crisi generada pel Covid-19”.

Fuset, en plena coordinació amb la regidora de Recursos, Luisa Notario, ha ordenat l’agrupació funcional del SerTIC junt als tècnics de l’Oficina Ciutat Intel·ligent, “per tal de donar una resposta tècnica unitària a les necessitats tecnològiques de l’Ajuntament de València i dels treballadors i treballadores públics”.

Des d’Agenda Digital es treballa així per donar resposta tecnològica al Pla d’Implantació del Teletreball, que de manera coordinada està impulsant la Regidoria d’Organització i Gestió de Personal. En el marc d’este pla, entre altres aspectes, “s’està treballant en l’adquisició de servidors, sistemes d’emmagatzematge, així com llicències del software de teletreball i altres programaris per tal de garantir la màxima seguretat informática. També s’augmentarà un 20 % el cabal d’Internet de l’Ajuntament per poder garantir l’increment d’accés a la xarxa municipal des de fora de les oficines municipals”. Este Pla d’Implantació del Teletreball assigna una modalitat concreta de teletreball en funció dels diferents perfils laborals.

Entre els diferents hàbits que estan canviant, el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha indicat que un dels sistemes informàtics més demandats està sent el sistema de videoconferència. La pròpia Comissió Municipal Permanent, l’equip de govern, les comissions de Ple així com el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) i altres operatius estan celebrant constantment diverses reunions virtuals on s’han comptabilitzat més de 4.000 minuts de conversa en 226 connexions virtuals només en el primer dia.
Un altre dels aspectes que s’han reforçat en el SerTIC és l’equip de suport tècnic a les persones usuàries en remot, establint torns de matí i vesprada així com canals telemàtics d’atenció als treballadors públics que estan fent ús del teletreball.

Fuset ha comentat que amb la inversió prevista es podrà augmentar la capacitat dels sistemes informàtics per donar suport a una xifra pròxima als 1.000 treballadors i treballadores amb teletreball, tot depenent de la tipología que requerisca cada empleat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 4 =