25n
25N
25N

El València Arena dotarà a la ciutat de zones verdes i noves infraestructures

L’empresa Licampa 1617 preveu que el pavelló València Arena comence a funcionar el març de 2023

El València Arena dotarà a la ciutat de zones verdes i noves infraestructures
26/06/2020 -

El nou pavelló multiusos València Arena, cada vegada, està més a prop de convertir-se en una realitat. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el fundador de la mercantil Licampa 1617, Juan Roig, van formalitzar, fa un parell de dies, l’acord sobre la concessió administrativa de la parcel·la de 21.500 metres quadrats, situada al districte de Quatre Carreres, on s’ubicarà aquesta nova infraestructura que, des del primer moment, aportarà importants beneficis econòmics per a la ciutat, però també incorporarà noves dotacions i zones verdes.

“La construcció del València Arena és una gran oportunitat que situarà a València en l’elit internacional del bàsquet; però a més, amb un aforament per a 18.600 persones, acollirà grans cites musicals i artístiques que abans no podíem acollir per no disposar d’un espai d’aquestes dimensions”. “Avancem en la idea de València capital de l’esport i València capital de la música”, ha apuntat Ribó.

I és que aquest nou projecte, que veurà la llum el març de 2023, suposarà un significatiu creixement per a la ciutat, també a nivell d’imatge, ja que el pavelló València Arena permetrà a la ciutat estar en condicions d’albergar tant destacats esdeveniments esportius, com a concerts i altres esdeveniments musicals i culturals que, fins al moment, acabaven a Barcelona o Madrid davant la falta d’un recinte tancat de tal magnitud.

D’aquesta manera, el València Arena comptarà amb una capacitat màxima de 15.600 espectadors per a esdeveniments esportius, com el bàsquet, però eixe aforament ascendirà a 18.600 persones per a una altra mena d’esdeveniments, com a concerts. En total, aquest pavelló ocuparà al voltant de 47.000 metres quadrats. Però, a més, el projecte inclou la construcció d’un aparcament subterrani amb capacitat per a 1.300 places; la construcció de la nova seu del València Basket Club; zones de restauració, terrasses i zones prèmium; i, fins i tot, la creació d’una sala multiusos de 1.200 metres quadrats.

Així mateix, als voltants d’aquesta nova zona, que se situarà al costat de L’Alqueria del Bàsquet i el pavelló de la Font de Sant Lluís – entre els carrers Ángel Villena, Bomber Ramón Duarte i Antonio Ferrandis – també es contempla tant la creació de zones verdes, com la construcció d’un nou edifici per al col·legi de ‘Les Arts’.

La concessió es formalitza per un termini de 50 anys, i amb un cànon anual de 200.000 euros que la societat Licampa ingressarà a l’Ajuntament. Sens dubte, un important benefici econòmic, que permetrà millors inversions per a la ciutat. Però, a més, d’acord amb l’estudi de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), el pavelló València Arena generarà, aproximadament, 300 llocs de treball directes i indirectes, i un impacte en el PIB superior als 10 milions d’euros anuals.

La construcció del València Arena costarà més de 220 milions d’euros, que seran a càrrec del patrimoni personal de Juan Roig. No obstant això, els beneficis econòmics seran visibles quasi des del primer dia.

“El meu compromís amb el desenvolupament d’un projecte com el de la construcció d’un Arena és un orgull, ja que reactivarà l’economia de la ciutat, al mateix temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana. Quan iniciàrem aquesta idea emprenedora sempre vam tindre clar que la nostra iniciativa havia de ser, a més de sostenible, un projecte conjunt que aportara valor a tots els valencians, per al que era indispensable comptar amb tots els agents tècnics, socials i polítics de l’Ajuntament i Generalitat implicats, als qui, encapçalats per l’alcalde Joan Ribó, agraïsc l’esforç que durant aquest temps han fet perquè el projecte Arena comence a ser una realitat”, ha assenyalat Juan Roig.

S’espera que, en unes setmanes, es comencen amb els primers treballs en la parcel·la, com el seu tancament i el moviment de terres. I és que l’empresa Licampa preveu que el pavelló València Arena comence a funcionar el març de 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 13 =

torrent