25n
25N
25N

València aprova l’aportació de 4’32 milions d’euros per al Pla Resistir

València aprova l’aportació de 4’32 milions d’euros per al Pla Resistir
28/01/2021 -

La Junta de Govern Local, en una reunió extraordinària prèvia al Ple Municipal, ha aprovat hui una modificació pressupostària de 4,32 milions d’euros per posar en marxa el Pla Resistir en València, un fons de cooperació acordat per la Generalitat, els municipis i les diputacions, per ajudar els autònoms i les xicotetes empreses en la situació econòmica causada per la pandèmia. L’alcalde, Joan Ribó, ha valorat positivament la celeritat amb què València posa en marxa el pla i ha afirmat que “per cada euro que posa l’Ajuntament, l’autònom o la xicoteta empresa en rebrà 6,66 euros”.

L’alcalde s’ha manifestat “molt content pel fet que les distintes institucions hàgem arribat a un acord per ajudar els nostres autònoms i les nostres xicotetes empreses”. Joan Ribó ha assenyalat que “el pla Resistir és un treball conjunt dels ajuntaments, de la Generalitat i les diputacions que multiplica les aportacions econòmiques”. Segons l’alcalde “per cada euro que pose l’Ajuntament de València, cada autònom o PIME beneficiari en rebrà 6,66 euros perquè les aportacions municipals es multipliquen amb els fons de la resta de les administracions”.

Ribó ha destacat “la màxima velocitat” amb què l’Ajuntament de València posarà en marxa el pla. Així, segons l’alcalde, “fa dos dies es va aprovar el Pla Resistir, hui tindrem els diners amb l’aprovació d’aquesta modificació de crèdit per part del Ple Municipal i demà la Junta de Govern ordinària donarà la conformitat per comunicar la nostra acceptació a la Generalitat”.

De fet, l’alcalde ha explicat que aquest matí s’ha celebrat una junta de govern urgent i extraordinària per “dotar a l’Ajuntament de València dels recursos per a treballar en el Pla Resistir”. Ribó ha recordat que “el Pla Resistir aportarà més de 28 milions d’euros en ajudes directes als autònoms i les xicotetes empreses i crec que és una aportació significativa”.

PLA RESISTIR

Gràcies a aquest fons coordinat per la Generalitat, ajuntaments i diputacions, València disposarà de 28.840.194 euros per injectar als sectors econòmics locals més afectats per les mesures implantades per l’evolució de la covid-19: turisme, hostaleria i oci nocturn, indústries culturals, instal·lacions esportives i sector econòmic festiu. D’aquests quasi 29 milions d’euros, el 15% són fons de l’Ajuntament, el 22,5 % de la Diputació de València i el 62,5 % restant de la Generalitat.

Es preveu que aquestes ajudes arriben al voltant de 10.000 pimes i persones autònomes de la ciutat de València. Les ajudes seran de 2.000 euros com a base, una quantia que es veurà augmentada en 200 euros per treballador, fins a un màxim de 10 treballadors i treballadores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − nou =