25n
25N
25N

València aprovarà una modificació de crèdit de 47 milions "per a fer front a les conseqüències de la pandèmia"

Xisco Navarro

València aprovarà una  modificació de crèdit de 47 milions "per a fer front a les conseqüències de la pandèmia"
18/05/2021 -

La Comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de València aprovarà aquest dimecres una modificació de crèdit per valor de 47 milions d’euros que serviran “per a fer front a les conseqüències de la pandèmia i per generar noves inversions a la ciutat”, segons l’alcalde Joan Ribó.

L’alcalde de la ciutat ha explicat a través d’un comunicat que “l’excepcional període viscut per la pandèmia del coronavirus ha arrossegat moltes persones de València a una situació econòmica molt complicada, ha llastat molts negocis que creen ocupació i riquesa a la ciutat i ha obligat l’Ajuntament a adaptar alguns dels seus projectes”. Per això, ha continuat “presentem una modificació de crèdit que té per objectiu el manteniment i la creació d’ocupació, el reflotament de l’economia de proximitat en els nostres barris, i el rescat social d’aquelles persones que pitjor ho estan passant”.

Així, es destinen 4 milions d’euros extra a serveis socials per a pal·liar el context de crisi social sobrevinguda, altres 1,6 milions a plans d’ocupació, i 1,2 milions d’euros al comerç de proximitat i la seua dinamització. A sectors especialment vulnerables com els majors i els xiquets es destinen 700.000 euros, i a la cultura, la cultura festiva i l’esport també se’ls té en compte amb 1,1 milions d’euros que serviran per a impulsar-los. Finalment, es destinen més de 300.000 euros a la modernització tecnològica de l’Ajuntament, en un moment en què s’ha demostrat la importància de disposar d’uns serveis competitius en el tecnològic.

Pel que respecta a les inversions, els eixos de creixement de la ciutat continuen sent les polítiques de sostenibilitat, de protecció social i de creació d’ocupació. Així, es contempla, per un valor de 4 milions d’euros, sengles projectes globals d’accessibilitat en matèria de mobilitat per a vianants, als quals hem de sumar millores d’accessibilitat urbana en vies com el carrer de la Democràcia (prop d’1 milió d’euros); la urbanització de la plaça Músic Antoni Eiximeno (1,4 milions); la renaturalització de l’avinguda Ausiàs March (1,9 milions); la redacció del projecte per a remodelar el jardí de la Remunta (500.000 euros); o la conversió en zona de vianants del carrer Vila Barberà, entre les vies Doctor Gil i Morte i Bailén (300.000 euros); així com la redacció de diversos projectes com el de reurbanització de l’entorn de la Marina, en JJ Dòmine (600.000 euros) o el projecte de Bulevard cultural en Guillem de Castro i Xàtiva (800.000). Aquesta modificació atén les necessitats dels mercats municipals, com en el cas del mercat de Torrefiel (400.000 euros), amb la reparació de les seues cobertes, la millora de l’eficiència energètica en el mercat de Jesús (400.000 euros), o la reurbanització de l’entorn del mercat del Grau (400.000 euros). Els equipaments esportius en Nou Moles (1 milió), la posada a punt dels camps de futbol del Pont de Fusta, Beniferri i Tres Creus (400.000), així com els equipaments culturals i de biblioteca en el Carme (642.000 euros) també es contemplen en aquesta modificació de crèdit.

L’impuls a la compra pública d’innovació (1,9 milions), les inversions en enllumenat públic (1,1 milions), la instal·lació d’equipaments fotovoltaics per 3,9 milions d’euros, la construcció d’unitats d’enterrament per 1 milió d’euros, i la inversió en la millora de la Devesa i al parc natural de l’Albufera per 5,5 milions d’euros, completen la modificació de crèdit per què respecta a les inversions.

Finalment, la modificació de crèdit també preveu una ampliació de capital a l’EMT per valor de 10 milions d’euros, i aportacions d’1,3 milions d’euros al Palau de Congressos, 1,1 milions a l’empresa pública AUMSA, altres 500.000 euros al Palau de la Música i prop de 400.000 euros a la fundació Turisme València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − quatre =