caixa popular

València Activa posarà en marxa projectes d'ocupació al Cabanyal

València Activa posarà en marxa projectes d'ocupació al Cabanyal
12/02/2018 -

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, a través de València Activa, posarà en marxa dos nous projectes experimentals de creació d’ocupació en l’àmbit de l’economia circular en el barri del Cabanyal. Sota les denominacions de ‘Recuperadors del Cabanyal’ i ‘Rehabilitadors del Cabanyal’, aquests projectes fomentaran la recollida i tractament de residus i la rehabilitació d’edificis.

El projecte pioner ‘Recuperadors del Cabanyal‘ consisteix a crear una cooperativa que oferirà un servici de recollida a domicili gratuït i sota demanda de tot tipus de ferralla i aparells. Per això es formarà 15 persones que actualment es dediquen a la recollida de ferralla i el reciclatge, en accions de 16 hores setmanals de formació que consistirà en gestió de residus, economia social, comunicació i idiomes, amb la finalitat de garantir que aquesta recollida es faça d’una forma segura, respectuosa amb el medi ambient i de qualitat. A més, les persones participants rebran una beca econòmica de transport per a poder assistir a les classes sense cap cost.

Amb l’objectiu de consolidar i garantir l’existència de demanda, s’establiran acords de recollida amb grans generadors de residus com poden ser facultats, hospitals, entitats públiques, empreses dels barris i grans magatzems. A més, cal destacar la sostenibilitat del projecte, ja que els socis faran la major part de la recollida amb bicicletes elèctriques enganxades a un sistema d’emmagatzematge; només en els casos en què els residus siguen de grans volums s’arreplegaran amb una furgoneta.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha afirmat que “aquest projecte generarà ingressos per dues vies: d’una banda, la venda directa d’aparells que han sigut reparats, i d’altra banda, aquells aparells trencats o irrecuperables es desmuntaran i es vendran per peces a diferents ferralleries, garantint així la viabilitat i permanència del projecte i aconseguint millorar les condicions de vida de les persones que habiten el barri”.

‘REHABILITADORS DEL CABANYAL’

El projecte ‘Rehabilitadors del Cabanyal’ fomentarà la rehabilitació dels edificis històrics del barri del Cabanyal. Estarà dirigit preferentment a la població aturada amb experiència en el sector de la construcció i amb motivació emprenedora. Un dels principals objectius d’aquest projecte és professionalitzar el sector de la construcció a través de la formació, fomentant l’emprenedoria social per part de les persones participants, que rebran formació a través de dos cursos teòric-pràctics de 30 hores de durada. Un d’ells d’instal·lació de placa de cartó i guix laminat en obres de rehabilitació, i un altre d’aïllament en obres.

Segons destaca Gómez aquestes apostes suposen “un exemple més del compromís del govern valencià per a valorar, regenerar i enaltir el barri del Cabanyal, aconseguint que el barri recupere la seua esplendor”.

Cal recordar que, recentment, Gómez també va anunciar l’obertura d’un nou Centre d’Ocupació i Formació que estarà situat en el barri del Cabanyal, que se suma al ja existent centre ‘Barris per l’Ocupació’ que ofereix orientació professional personalitzada i gratuïta als veïns i veïnes aturades del Marítim.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 9 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris