25n
25N
25N

València Activa imparteix formació en igualtat a empreses

València Activa imparteix formació en igualtat a empreses
12/12/2018 -

L’agència de desenvolupament local València Activa ha començat a impartir formació a empreses en matèria d’igualtat per conscienciar sobre els problemes als quals s’enfronten les dones en el treball i afavorir la seua inserció sociolaboral i promoció en l’àmbit laboral. Segons la responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, «continua existint la necessitat de desenvolupar aquestes accions, ja que les dones tenen més dificultats per accedir al mercat laboral o bé el fan en pitjors condicions que els hòmens».

València Activa ha posat en marxa un paquet d’accions per fomentar la igualtat entre dones i hòmens en l’àmbit laboral. Es tracta d’una de les línies estratègiques del VI Pacte per l’Ocupació 2018-2020 que es va signar amb diversos agents socials i econòmics. Així, l’agència compta amb un servici d’atenció directa i assessorament a empreses per al desenvolupament de plans d’Igualtat, que facilita el suport en totes les fases, des del diagnòstic fins a l’avaluació i seguiment, passant pel disseny i la implementació.

Aquest servici és gestionat per les dues agents d’igualtat que s’han incorporat enguany a l’entitat, la qual cosa «demostra l’aposta d’aquest organisme per la igualtat real de la dona en l’àmbit laboral», ha destacat Sandra Gómez. «Amb la implantació d’un equip d’agents d’igualtat i la seua labor diària, fem un pas més en la consecució de la igualtat real d’oportunitats entre hòmens i dones en matèria d’ocupació».

A més, València Activa ha introduït la valoració dels plans d’igualtat com a una clàusula social en la seua baremació dels processos de contractació per fomentar l’accés real de les dones en el mercat de treball. Igualment, aquest organisme ha subscrit acords amb diverses empreses, cas del Grup Nudisco (botigues Vidal), a fi de promoure l’ocupació femenina.

A través de programes de formació, orientació i inserció laboral, l’agència de desenvolupament local destina un total de 230.000 euros a programes i servicis que fomenten la inserció laboral de les dones en igualtat de condicions. En eixe sentit, València Activa també realitza accions específiques per a dones víctimes de violència de gènere i en risc d’exclusió social.

D’altra banda, mitjançant la col·laboració en guardons i esdeveniments com ara ‘Fundadoras’, ‘Women Tech Makers’, ‘Encuentros Ágora’ i ‘Women Go On’, València Activa també aposta per la visibilització i promoció de les dones en sectors emergents com ara la innovació i la tecnologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tres =

CCCC
torrent