25n
25N
25N

València Activa llança les ajudes 'Consolidart 2018'

Gómez: ‘Amb estes ajudes volem enfortir un sector que para nosaltres és estratègic’

València Activa llança les ajudes 'Consolidart 2018'
20/05/2018 -

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València ha llançat, a través de València Activa, la convocatòria de les ajudes ‘Consolidart 2018’ amb l’objectiu de contribuir a la consolidació i enfortiment de les empreses que es dediquen a les indústries creatives i culturals. Amb aquestes ajudes municipals es dóna suport a les indústries en el seu creixement i s’afavoreix la seua continuïtat i estabilitat en el teixit empresarial d’aquest sector en la ciutat de València. La quantia total de les ajudes ascendeix a 100.000 euros, amb un import màxim de 5.000 euros per persona o entitat beneficiària.

La responsable de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que «l’objectiu d’aquestes ajudes és donar suport a un dels principals sectors afectats per la crisi, un sector estratègic de l’economia valenciana que aporta un valor afegit a la nostra ciutat». Gómez ha ressaltat que «un dels principals problemes que pateix el sector de la cultura a València és poder generar ocupació estable i de qualitat».

Aquest programa d’ajudes va dirigit a un gran nombre d’activitats empresarials, com la manipulació de vidre i fabricació de productes ceràmics, la fabricació i confecció de calçat i peces de vestir, el disseny gràfic o els servicis de publicitat i relacions públiques. Així mateix, també es dirigeixen als i les professionals que desenvolupen activitats artístiques, en l’àmbit del cinema, el teatre, el circ, el ball o la música.

«En l’actualitat, els nous models d’economia i evolució digital han atorgat un paper central a les indústries creatives i culturals (ICC), les quals s’estan convertint en un sector fonamental per al desenvolupament productiu, la competitivitat i l’ocupació», ha exposat Gómez. En aquest sentit, «és necessari destacar que les ciutats amb major índex de creativitat registren al seu torn una taxa de creixement econòmic més elevada», ha dit la regidora.

ALTRES AJUDES MUNICIPALS

A més de les recentment aprovades ajudes ‘Consolidart’, el consistori treballa en l’aprovació de quatre tipus d’ajudes municipals més: les ajudes ‘València Activa Crea’, destinades a donar suport i fomentar les indústries creatives i culturals; les ajudes ‘València Activa Emplea, que el seu objectiu és fomentar l’ocupació estable i de qualitat; les ajudes ‘València Activa Emprén’ dirigides a idees i projectes emprenedors; i les ajudes ‘València Activa Impuls Econòmic’, la finalitat de les quals és donar suport a l’activitat econòmica de la ciutat de València. En 2017 el consistori va destinar un total d’1.460.000 euros a ajudes a projectes empresarials i emprenedors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 8 =

torrent