25n
25N
25N

València Activa adequa per barris les polítiques d’ocupació a través de l’observatori socioeconòmic d’ocupació i formació

Pilar Bernabé: “Este servici està fent un treball important en l’elaboració d’indicadors de seguiment dels programes d’ocupació, emprenedoria i formació

València Activa adequa per barris les polítiques d’ocupació a través de l’observatori socioeconòmic d’ocupació i formació
29/08/2020 -

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha posat en valor la creació de l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació de la ciutat de València, “una eina fonamental a través de la que s’han dissenyat programes específics de formació i inserció a la nostra ciutat i s’ha dut a terme la caracterització socioeconòmica dels 87 barris de la ciutat”.

La regidora ha indicat que “a través de l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació la ciutat de València s’ha realitzat la primera estratègia d’ocupació i desenvolupament local al districte de Benicalap, comptant amb la participació dels agents econòmics i socials”. Així mateix, ha informat que “s’ha iniciat l’elaboració de l’estratègia de Pobles de l’Oest, a la qual seguiran la resta de districtes de la ciutat”.

L’Observatori, a més de treballar amb fonts secundàries, també desenvolupa en la seua metodologia la utilització de fonts primàries generades pels propis servicis que presta València Activa, com és l’ Agència d’Ocupació, Barris per l’Ocupació o VIT Emprende, entre altres. La regidora ha matisat que “este servici està fent un treball important en l’elaboració d’indicadors de seguiment dels programes d’ocupació, emprenedoria i formació, i del mateix pla estratègic”.

D’altra banda, Bernabé ha comentat que “a més d’haver realitzat més de 50 informes sobre el mercat de treball a la ciutat de València, l’Observatori també realitza informes específics sobre la situació laboral de les dones, jóvens, població major de 54 anys i persones desocupades de llarga duració”. Esta eina d’anàlisi, tal com ha recordat Bernabé, “ens ha permés, durant estos anys, detectar les necessitats de cada barri de la nostra ciutat, contribuint així a la posada en marxa de programes específics de formació i inserció laboral com Barris per l’Ocupació”. A més, ha recordat que “en el marc del programa AVALEM Territori, l’Observatori Socioeconòmic, junt amb la Universitat de València, està dissenyant una estratègia territorial d’ús de la ciutat”.

En eixa línia, la regidora ha insistit que “gràcies a l’Observatori es recull, analitza i difon informació relativa al comportament del mercat de treball local i es realitza seguiment de les accions en matèria d’ocupació a València”.

“Este servici s’encarrega d’identificar les necessitats per a la inserció sociolaboral de les persones desocupades de la nostra ciutat i, especialment, de buscar l’estabilitat en l’ocupació dirigida a jóvens, dones, persones en atur de llarga duració i persones amb diversitat funcional”, ha remarcat Bernabé al mateix temps que ha recordat que “es tracta d’una eina que ens permet detectar els sectors més afectats i plantejar programes i polítiques específiques per a estos, una cosa fonamental en este període postCOVID-19”.

Així mateix, l’edil ha posat en valor “l’evolució” de l’Observatori Socioeconòmic des de la seua posada en marxa, destacant la recopilació de dades pròpies específiques de cada barri o, recentment, amb la creació del panell de seguiment econòmic, que es va constituir durant l’Estat d’Alarma.

En eixe sentit, Pilar Bernabé ha destacat “la importància del treball realitzat des de l’Observatori Socioeconòmic, ja que ens ha permés poder analitzar amb profunditat la realitat laboral de la nostra ciutat, les tendències laborals i ens ha facilitat la presa de decisions i la implementació de les polítiques actives d’ocupació a nivell local”.

Així mateix, recentment, València Activa ha organitzat la tercera trobada estatal d’Observatoris Socioeconòmics i Urbans locals, en què han participat més de 20 observatoris de referència a nivell nacional i on es van intercanviar metodologies i bones pràctiques i es va posar en valor el paper que està exercint l’Observatori a la ciutat de València.

L’Observatori Socioeconòmic està format per l’Ajuntament de València, la Fundació València Activa del Pacte per a l’Ocupació de la Ciutat de València – Comunitat Valenciana, la Confederació Empresarial Valenciana, UGT, CC.OO. i USO, i participen entitats com LABORA, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =