25n
25N
25N

València acollirà el congrés Webit 2020, un dels majors esdeveniments digitals del món

El congrés econòmic-digital Webit 2020, podria generar un impacte de 60 milions d’euros a la ciutat de València

València acollirà el congrés Webit 2020, un dels majors esdeveniments digitals del món
14/05/2019 -

Aquest matí s’ha designat oficialment que València serà la seu del gran congrés econòmic-digital Webit 2020, que se celebrarà al juny. Ha sigut durant la inauguració de l’edició actual en la qual Plamen Russev, delegat i fundador del Webit, ha anunciat a Sofia (Bulgària) l’elecció de València per al pròxim esdeveniment de 2020. Sandra Gómez, com a regidora de Turisme i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha estat present en el moment de la deliberació.

Webit es tracta d’un dels esdeveniments digitals més importants que se celebren en el món, Gómez va estimar que podria arribar als 30.000 participants. Entre altres, en el congrés es reuniran 4.000 start-ups amb l’objectiu de promocionar-se i més de 10.000 persones del món de l’emprenedoria i la innovació, a més d’inversors i polítics amb experiència en la matèria.

El congrés Webit ja s’ha convertit en un esdeveniment referent per a les empreses emergents. Fins al 65% de les start-ups que exhibeixen els seus productes obtenen el finançament que necessiten en un termini de 8 mesos des de la celebració del Webit.

València, la ciutat perfecta per al Webit 2020

La regidora de Turisme ha destacat la gran capacitat de la ciutat per a acollir un esdeveniment com aquest, indicant que tenim les millors instal·lacions i infraestructures, però sobretot una gran comunitat emprenedora, compromesa amb l’ecosistema i hospitalària.

Gómez: “hem fet un pas decisiu perquè València siga una de les ciutats referents de la innovació i de nous sectors emergents”

“Hui tota la ciutat ha d’estar d’enhorabona, ja que hem fet un pas decisiu per a posicionar València com una de les ciutats referents dins del sector de la innovació i del desenvolupament de nous sectors emergents” ha explicat Sandra Gómez, després de conéixer la deliberació. “Volem que València tinga un desenvolupament econòmic sostenible, que apostem per ser més competitius i més productius. I vull assegurar que la celebració d’aquest festival és un pas decisiu per a poder aconseguir-lo”.

Pel gran volum de participació, Gómez ha proposat que se celebre en la Fira València, a més de comptar amb seus satèl·lit en altres llocs, com la Marina.

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquesta elecció d’importància per a la ciutat per tres motius: “l’atracció de milers de visitants, l’impuls que donarà a l’ecosistema startup i innovador local i per la celebració d’un nou certamen internacional en Fira València”.

Impacte econòmic

Amb més de 30.000 assistents de diferents països de tot el món, l’impacte econòmic que pot arribar a generar a la ciutat que l’acull és importantíssim. Suposa un gran impacte d’ingressos directes per turisme, viatges i allotjament, creació d’ocupacions, etc.

Però també beneficis indirectes, no solament posicionant la ciutat en el punt de mira en els sectors d’inversió i tecnologia, sinó també per la cobertura en els mitjans, amb una estimació de 80.000 impactes en televisió, blogs, entrevistes i publicacions d’articles.

Segons l’Ajuntament de València, l’aposta de la regidoria de Desenvolupament Econòmic podria arribar a tindre un impacte a la ciutat d’uns 60 milions d’euros. A més, s’estima que la celebració del Webit 2020 generarà 1.000 llocs de treball directes en l’organització de l’esdeveniment, i fins a 1.500 llocs de treball més dins del sector de la innovació.

Es preveuen unes 20.000 reserves de nits d’hotel i prop de 200 esdeveniments col·laterals a la ciutat de València durant la celebració del Webit 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + tres =