25n
25N
25N

València acull la marató per equips i relleus

Girau destaca el caràcter innovador d’esta prova i la participació femenina

València acull la marató per equips i relleus
24/04/2018 -

Les pistes d’atletisme de l’Estadi del Túria, recentment remodelades, acolliran diumenge que ve, dia 29, la marató per equips i relleus de València Ciutat del Running. En aquesta prova, que celebra la seua cinquena edició, s’han inscrit 5.640 persones en 940 equips, el 56% de les quals té presència femenina. Els sis corredors que componen cada equip recorreran un circuit de 5, 10 o 7,195 quilòmetres per a completar els 42,195 km de la marató.

La regidora d’Esports, Sanitat i Salut, Maite Girau, ha participat aquest matí en la presentació d’aquesta prova Ekiden València Clínica Baviera, organitzada pel Club d’Atletisme 10K València, i ha destacat el seu caràcter innovador, “així com l’esforç realitzat pel club per a fomentar la participació i, sobretot, la presència de les dones en la carrera”. “Enguany, a més, hi ha una novetat, i és que estrenem espai després de la remodelació de les pistes de l’Estadi del Túria, una mostra de la voluntat que té l’Ajuntament de renovar les infraestructures esportives.”

En la presentació també s’han reunit corredors i corredores i representants d’alguns dels clubs amb més equips participants, així com la directora de Comunicació de Clínica Baviera, Nuria de Miguel; la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Teixidor; la presidenta de la protectora d’animals MODEPRAN (entitat solidària d’aquesta edició), Amparo Requena, i el director de la prova, Álex Aparicio, qui ha explicat que es tracta “d’una edició especial perquè, a més de ser-ne la cinquena, més corredors que mai la gaudiran i engrandiran més encara el lema de la prova, l’esforç compartit”.

A més, Álex Aparicio ha afegit que s’ha passat dels 452 equips de la primera edició en 2014 als 940 d’enguany. “I, tot i que hem de seguir treballant, estem satisfets també d’haver passat dels 31 equips femenins de 2014 als 145 en 2018, un any en què quasi el 60% d’equips té presència femenina.”

Per la seua banda, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Teixidor, ha afegit, com sempre que té ocasió, que: “Ekiden és un dels millors exponents de València Ciutat del Running, pel seu caràcter diferencial, innovador, i perquè no hi ha una prova igual en tota Espanya”.

VALORACIONS OFTALMOLÒGIQUES GRATIS PER ALS CORREDORS

Durant les intervencions, la directora de Comunicació de Clínica Baviera, Nuria de Miguel, ha assegurat que des de l’empresa fa anys que donen suport a l’esport i que, després del pas que van donar l’any passat en convertir-se en patrocinador principal d’Ekiden, prova a la qual van posar nom, “aquest 2018 no ho hem dubtat. Va ser tot un èxit i enguany volíem repetir”.

En el marc de la seua aposta per Ekiden, l’esport i la salut visual, Clínica Baviera oferirà el dia de la prova “la possibilitat a tots els assistents d’acudir a la seua carpa per a realitzar-se una valoració oftalmològica, només en cinc minuts i totalment gratuïta. És molt important realitzar un seguiment periòdic de la salut dels nostres ulls, ja que la vista és, a més, el sentit més important per a quasi el 80% de les persones que realitzen algun tipus d’activitat física”, ha afirmat Nuria de Miguel.

PELS ANIMALS

En aquesta edició, Ekiden València Clínica Baviera també corre pels animals i, per això, va triar com a entitat solidària la protectora d’animals Modepran. Segons ha explicat la seua presidenta, Amparo Requena, des de l’entitat “vetlem pel benestar dels animals abandonats i els busquem una llar. Se’ls pot ajudar de moltes formes, des d’adoptar els animals, fins a donar-los pinso o material, com a voluntari…”.

Així mateix, Amparo Requena ha volgut agrair a la prova la seua aposta per Modepran, ja que “haver-nos triat com a entitat solidària ens dóna una visibilitat inassolible per a nosaltres i tota ajuda és indispensable perquè puguem seguir realitzant la nostra labor. Gràcies a l’organització i, sobretot, als corredors que han volgut contribuir i ajudar-nos”.

XIFRES EKIDEN 2018

• Total equips 940
• Total participants 5.640
• Participació femenina 56 % dels equips té presència femenina
• Persones voluntàries 300
• Equips d’empreses 124
• Equips d’universitats 18
• Metres de tela de Tasuki 2.000 m

Evolució equips participants:

2014 452
2015 609
2016 771
2017 885
2018 940

Evolució equips femenins:

2014 31
2015 47
2016 62
2017 87
2018 145

Rècords Ekiden València:

Masculí: 2h 10′ 36” (I Ekiden València, 2014 – Serrano CA)
Femení: 2h 39′ 27” (IV Ekiden València, 2017 – Serrano CA)
Mixt: 2h 26′ 12” (III Ekiden València, 2016 – Redolat Team)

Equips amb més podis:

Serrano CA 10
Redolat Team 10
C.D. Metaesport 6
The Kenyan Urban Way 3
Mediterrània 2
CA Albaida 2
Gaes Running Team 1
SD Correcaminos 1
Blue Line 1

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

caixaontinyent
paterna