25n
25N
25N

València acull una exposició de carrer que aproxima el mundo i la história del còmic a la ciudadania

En el marc del Saló del Còmic de València, reuneix obres d’11 autors espanyols

València acull una exposició de carrer que aproxima el mundo i la história del còmic a la ciudadania
31/01/2020 -

La regidoria d’Acció Cultural ha atret fins a València, en el marc del Saló del Còmic, una exposició de carrer que, impulsada pel Ministeri de Cultura, aproxima el món del còmic a la ciutadania. Esta exposició, organitzada amb el títol «Pintes o dibuixes?» reuneix obres d’11 autors espanyols. Romandrà exposada des de hui, 31 de gener, fins al 15 de març en el semicercle de l’exterior de la Facultat de Belles Arts de la UPV, en el marc de la nova edició del Saló del Còmic de València, que se celebra en Fira València, del 28 de febrer a l’1 de març.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha presentat esta iniciativa este matí en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València, i ha explicat que es tracta d’un projecte, «que comissariat per Jorge Díez, inclou treballs de l’art clàssic i contemporani de manera directa o a través d’artistes com El Bosco, Velázquez, Buñuel, Frida Kahlo, Duchamp o Picasso.

Concretament, esta exposició fa una aproximació a l’art de la historieta o del còmic de la mà d’onze autors espanyols (Ana Galvañ, Antonio Altarriba/Keko (José Antonio Godoy), Fermín Solís, Laura Pérez Vernetti, María Hesse, Mauro Entrialgo, Max, Pablo Auladell i Santiago García/Javier Olivares). La mostra col·lectiva està integrada per vinyetes, historietes i fragments d’àlbums d’estos autors i autores que, des de diferents focus geogràfics d’origen o de treball (Múrcia, Extremadura, Madrid, Catalunya, Andalusia, País Basc, Balears i València), «dibuixen amb traç propi i divers el panorama actual del còmic i la il·lustració dins de l’escena nacional i internacional».

L’exposició ha estat concebuda per a ser instal·lada en espais oberts i vies públiques, amb un disseny atractiu que afavoreix la interactivitat dels espectadors amb les obres. De fet, els mateixos suports ajuden a dissenyar un traçat que convida a un recorregut obert.

Com a activitat paral·lela a l’exposició, dijous que ve 27 de febrer hi haurà una taula rodona amb la participació del comissari Jorge Díez; de l’especialista Álvaro Pons, i d’alguns dels participants en la mostra. La xerrada, oberta al públic, tindrà lloc a les 18.00 h en la sala d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi rural del Campus de Vera de la UPV.

En la presentació d’esta mostra també han participat el vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la UPV, José Luis Cueto Lominchar; la responsable de l’Àrea de Literatura d’Acció Cultural Espanyola Ainhoa Sánchez; i el director del Saló del Còmic, Armant Nsué; axí com el comissari de l’exposició, Jorge Díez, i el dibuixant alacantí participant en la mostra i Premi Nacional del Còmic 2016 per la seua versió de «El paradís perdut» de John Milton, Pablo Auladell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 8 =

bombers
Valencia activa