La UV participa en les primeres Jornades Europees d'Arqueologia

L’activitat contempla visites a jaciments, tallers i una exposició

La UV participa en les primeres Jornades Europees d'Arqueologia
13/06/2019 -

El Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València assisteix a les primeres Jornades Europees d’Arqueologia, un esdeveniment on participen més de 40 països, organitzant activitats els dies 14, 15 i 16 de juny, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Es tracta de sengles visites a jaciments valencians, l’exposició Desempolsant la història de La Nau i diversos tallers, tant en la Facultat de Geografia i Història com en el Centre Cultural La Nau.

Les visites previstes i per a les quals està oberta la inscripció són en Abric de la Feta fallida (Xelva, comarca dels Serrans) un assentament neandertal amb una ocupació de 80.000 anys, on es poden veure restes de foc i l’estructura del jaciment. La concentració serà en el balneari de l’assut de Toixa, a les 10 hores.

El mateix dia, diumenge 16, entre les 11 i les 13.30 hores també es visitarà la ciutat ibera de Kelin, que va estar habitada durant 7 segles i l’accés a la qual també incorporarà una visita al museu de Caudete de las Fuentes (la plana d’Utiel-Requena), en el qual s’exposen diverses peces del jaciment.

Els tallers es duran a terme el divendres en la Facultat de Geografia i Història per a estudiants preuniversitaris i el dissabte en el Centre Cultural La Nau amb accés lliure). En La Nau es realitzaran entre les 10 i les 19 hores.

Els quatre tallers són Buscant fusta, flors i fruits, l’objectiu dels quals és reconéixer les plantes, els seus usos i saber reconstruir la seua biografia en un jaciment i Excavem un vaixell afonat, proposta per a acostar l’arqueologia subaqüàtica.

A més, el taller ‘Què és l’arqueometría?’ mostrarà les aplicacions dels raigs-X en materials arqueològics (ceràmica, os, pedra, pintura…) i ‘Entendre la ceràmica’ mostrarà quina informació poden aportar els fragments ceràmics amb el seu tractament analític.

Quant a l’exposició ‘Desempolsant la història de La Nau’, mostrarà per primera vegada els resultats de les excavacions realitzades amb motiu de la remodelació de l’edifici històric de la Universitat de València en 1998. Es podrà veure el dissabte entre les 10 i les 19 hores.

JORNADES

Les Jornades Europees d’Arqueologia estan organitzades per l’Institut Nacional d’Investigacions Arqueològiques Preventives (INRAP) de França des de 2010. Enguany, amb motiu del seu desé aniversari, s’ha volgut compartir aquest assoliment amb la quantitat més gran possible de persones, per al que les jornades s’han obert a tots els països europeus.

Les jornades són una oportunitat per a conscienciar i familiaritzar al públic europeu amb l’Arqueologia i els seus reptes. Mitjançant actes originals i festius, famílies, estudiants de totes les edats, persones aficionades a la Història o que simplement senten curiositat, podran conéixer aquesta disciplina i el patrimoni arqueològic. A més, les jornades volen contribuir al desenvolupament d’una identitat comuna i preservar les diferències culturals que caracteritzen una Europa plural.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 20 =

sagunt a escena 2019
turismo salou