25n
Orgull
Orgull

La UV impulsa un programa per a incorporar alumnes i professores universitàries afganeses a les facultats espanyoles

Jorge Gil

La UV impulsa un programa per a incorporar alumnes i professores universitàries afganeses a les facultats espanyoles
25/08/2021 -

La Universitat de València, davant la presa de poder de l’Afganistan per les tropes talibanes, està treballant en el desenvolupament d’un programa d’incorporació d’alumnes i professores universitàries afganeses a les facultats espanyoles perquè el que reclama la col·laboració de la resta de centres i autoritats espanyoles, segons han informat fonts d’aquesta institució acadèmica.

Per això, a iniciativa de la seua Facultat de Dret i el seu Institut de Drets Humans, ha realitzat una crida a la comunitat universitària espanyola per a evitar “la pèrdua d’oportunitats de formació, la més poderosa palanca per a la igualtat de drets de les dones que és l’educació”.

Aquests programes s’emmarcarien en el compromís al dret d’asil per raons humanitàries i en la protecció dels drets de les persones més vulnerables, i requeririen la col·laboració de les autoritats locals, autonòmiques i estatals per a garantir la seua residència.

Des de la Universitat de València (UV) el programa està liderat per la Facultat de Dret i l’Institut de Drets Humans (IDH), en un equip compost pel senador Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret de la UV; el director de l’IDH, Fernando Flores; la vicedegana d’Investigació de la Facultat, Yolanda García Ruiz; i el degà, Javier Palao. Aquest equip està en contacte amb altres universitats d’Espanya i, a través del senador Javier de Lucas, amb el govern d’Espanya.

Per part seua, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha contactat amb CRUE- Universitats Espanyoles i ha informat tant el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, com als ministeris competents, els d’Universitats i Ciència a Innovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =