25n
25N
25N

Usuaris del Centre Ocupacional Altabix del IVAS es preparen per a realitzar el tradicional romiatge de Cantó

Usuaris del Centre Ocupacional Altabix del IVAS es preparen per a realitzar el tradicional romiatge de Cantó
10/11/2016 -

Un grup de persones amb diversitat funcional intel·lectual, usuaris del C.O. Altabix de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS), entrenen per a participar en el popular romiatge il·licità de Cantó, que se celebrarà el 28 de desembre.

Aquesta activitat es desenvolupa des de la platja del Tamarit de Santa Pola fins a les portes encarnades d’Elx, al voltant de 14 quilòmetres que suposen tot un repte de superació al que se sumaran professionals del centre i familiars dels usuaris.

A més, enguany, el centre ocupacional presentarà els cartells que han realitzat per a concursar en l’III Certamen de Cartell Institucional de la Societat Vinguda de la Verge. Amb aquest tipus de participació se cerca mostrar a la societat, la peculiar i valuosa forma de comprendre i interpretar el món que tenen els usuaris.

Un dels objectius d’aquestes iniciatives és promoure l’accessibilitat a la cultura i a la informació i, en aquest cas, aprendre qui va ser Cantó, quina relació hi ha entre aquest personatge històric i el Misteri, la Vinguda de la Verge, els al·leluies, etc. Es tracta d’aprendre tot açò d’una manera senzilla, amb textos elaborats en lectura fàcil i amb el suport de suport gràfic, vídeos i imatges.

Així mateix, s’ha previst la visita al Museu de la Festa i el grup presenciarà, per vegada primera per a alguns usuaris, la representació del Misteri d’Elx. D’altra banda, el centre ocupacional ha sol·licitat una visita del mític Cantó a la Societat Vinguda de la Verge, perquè conega la labor que es realitza en aquest recurs del IVAS.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =