València fa valdre els recursos naturals de la ciutat

Guardar

turismo
turismo

La regidora de Desenvolupament Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha inaugurat aquest matí la sisena trobada Urban Tourism Trends, que, amb el títol «Turisme de natura a la ciutat? Reptes i oportunitats», està organitzat per la Fundació Turisme València. Així mateix, el regidor de Govern Interior i de la Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha presentat l'acte, junt amb el subdirector d'Informatius d'À Punt, Ximo Ferrandis, en el qual han participat diferents experts del sector turístic a escala local, nacional i internacional.

«Aquesta jornada ens permetrà generar idees per a la conservació dels nostres espais naturals, ja que el model turístic ha de ser sostenible amb aquests recursos», ha assegurat la regidora de Desenvolupament Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, durant la inauguració de l'esdeveniment. «València té una oportunitat única de valorar els seus recursos naturals: l'horta, les platges, el Parc Natural de l'Albufera, el llit del Túria...», ha afegit.

La regidora Sandra Gómez ha assenyalat que el turisme urbà i el de naturalesa «són compatibles» a València. «Volem gestionar aquests recursos naturals de forma responsable, respectant les limitacions dels entorns, d'una manera que permeta consolidar un model turístic sostenible». Segons ha explicat, es tracta de «recursos naturals dels quals gaudeixen els nostres residents i, per això, el turisme ha de ser compatible en una ciutat que permeta viure, conviure, ser gaudida i ser descoberta, però que garantisca els drets i els beneficis que han de tindre els nostres residents».

El regidor de Govern Interior i de la Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha assegurat que «conservar els espais naturals no és només un deure moral, sinó que pot i deu ser un motor de desenvolupament per a les poblacions locals». A més, ha asseverat que «el turisme de naturalesa per si ha de ser sostenible i inclusiu».

Així mateix, Campillo ha fet referència al Parc de Capçalera i al Parc Natural del Túria, connectats pel Jardí del Túria, «un dels més grans d'Europa». «València té unes condicions espectaculars per a desenvolupar un turisme de naturalesa, una modalitat ben valorada, sobretot, pels habitants d'Europa Central i del Nord», ha afirmat.

La tercera edició de l'Urban Tourism Trends ha començat amb la conferència «Reconéixer i valorar els productes i serveis en les àrees protegides, marca Natural.PT», a càrrec del cap de Gabinet de Valorització de les Àrees Classificades de la Naturalesa i Boscos de Portugal, Joao Farinha.

A continuació, s'ha celebrat la taula redona «Turisme de naturalesa a la ciutat? Reptes i oportunitats de València», moderada pel responsable del Producte Naturalesa en la Fundació Turisme València, David Gómez, i en la qual han participat el director del Bioparc, Luis Ángel Martínez; el director de l'Oceanogràfic, Eduardo Nogués; la cap de secció d'Ús Públic del Servici Devesa-Albufera, Amelia Quintana; el delegat de SEU/BirdLife en la Comunitat Valenciana, Mario Giménez; i el responsable de Visit Albufera, Jaume Dasí.

Es tracta de la sisena jornada del fòrum Urban Tourism Trends, organitzat per la Fundació Turisme València, i que aprofundeix en diferents qüestions relacionades amb el sector turístic, com la creació i valor de la destinació, les claus per al desenvolupament de les destinacions intel·ligents, la digitalització del màrqueting de destinacions, i la sostenibilitat i la governança en el turisme, entre altres temes.

Destacats