25n
25N
25N

La UPV i las Naves homenatgen a Jane Goodall amb un impactant mural en el Bioparc de València

El mural ocupa tota la paret situada al costat del cinema del Bioparc

La UPV i las Naves homenatgen a Jane Goodall amb un impactant mural en el Bioparc de València
16/10/2020 -

El projecte “Dones de Ciència”, en el qual participen la Universitat Politècnica de València i Las Naves ha creat un mural que ocupa tota la paret del BIOPARC, en el qual apareix l’etòloga britànica Jane Goodall. Amb este, són ja dotze els murals d’art i ciència que han cobrat vida gràcies a aquest projecte.

Una Jane Goodall mirant cap al futur, amb una expressió amable i esperançadora. Així defineix la il·lustradora gallega el mural amb el qual, en el marc del projecte Dones de Ciència, de la UPV i el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València, rendeix tribut a l’etòloga britànica en les instal·lacions de Bioparc València.

En el mural destaca la figura de Jane Goodall qui, llibreta en mà, envoltada de vegetació i acompanyada per un ximpanzé, dirigix cap al futur eixa mirada carregada d’expressivitat. Remitent també d’aquesta forma Lídia Cao a un d’estos innombrables instants presents en la vida de Goodall: eixes llargues hores d’observació dels ximpanzés, que li van permetre atorgar emocions als animals i fins i tot vore com eren capaços de fabricar i utilitzar eines. I ho fa amb un domini absolut de la línia; amb ella crea la llum i tracta els volums. Tot amb un cromatisme en el qual combina el verd de l’entorn, amb els tons grisos i marrons de Goodall i del ximpanzé que li acompanya. “El que vull transmetre és descans i relaxació, pau visual, en sintonia amb el lloc en el qual es troba”, destaca la muralista gallega.

Sobre el projecte, Lídia Cao destaca la importància de les sinergies que crea entre dones referents en la història de la ciència i les artistes. “Cal visibilitzar molt més a les investigadores, que la gent es pregunte qui són i si això es fa amb artistes com jo o qualsevol de les altres companyes que participen en el projecte, tanca el cercle d’una forma perfecta”, destaca Lídia Cao.

Amb este, són ja dotze els murals que omplin els nostres carrers d’art i ciència gràcies a esta iniciativa de la UPV i Las Naves, que compta a més amb la col·laboració de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació.

El projecte ha rendit tribut ja a Margarita Salas, Anna Lluch, Valentina Tereshkova, Rosalind Franklin, Jane Jacobs, Katherine Johnson, Josefina Castellví, Hedy Lamarr, Hipatia d’Alexandria, María Blasco i Concepción Aleixandre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 2 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa