25n
25N
25N

La UPV i Las Naves entreguen mòbils als hospitals perquè els pacients amb coronavirus de les UCI contacten amb les seues famílies

La campanya ‘Sempre connectats’ repartix 70 dispositius en cinc centres sanitaris de la ciutat per millorar les condicions de vida dels malalts i el seu entorn

La UPV i Las Naves entreguen mòbils als hospitals perquè els pacients amb coronavirus de les UCI contacten amb les seues famílies
01/04/2020 -

La Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València han posat en marxa la iniciativa ‘Sempre connectats’, a través de la qual es proporcionen telèfons intel·ligents a pacients ingressats per coronavirus en hospitals de la ciutat i aïllats en les unitats de cures intensives (UCI) perquè puguen posar-se en contacte amb les seues famílies.

L’acció s’inspira en les campanyes ‘Dret a dir adéu’, a Itàlia, i ‘Acurtant la distància’, a Madrid, i respon a una demanda del personal d’infermeria d’Urgències de l’Hospital General de València. Els primers 15 terminals, dotats de targetes SIM i accessoris, es van entregar entre el diumenge 29 i el dilluns 30 de març a l’Hospital General, l’Hospital Doctor Peset i l’Hospital Arnau de Vilanova. Aquest dimecres s’han repartit a l’Hospital Clínic i a l’Hospital La Fe. En total, s’han distribuït 70 terminals entre aquests cinc centres sanitaris de la ciutat.

“Aquest és un cas pràctic de la col·laboració entre universitats, Ajuntament i entitats sanitàries per millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars”, ha afirmat el regidor d’Innovació, Carlos Galiana. “En Les Naus innovem per a les persones i esta acció respon a una necessitat de les persones i a una tendència innovadora en l’àmbit sanitari de la humanització de les UCI. A més, ens permet enfortir relacions amb agents rellevants en el sector de la salut, en el qual treballem, com són els hospitals”.

Per part seua, el vicerector d’Ocupació i Emprenedoria i investigador de l’Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ITACA) de la UPV, José Millet, ha destacat que “els pacients que estan a la UCI no solament han de lluitar contra el coronavirus, sinó que, a més, estan aïllats i no poden posar-se en contacte amb ningú, la qual cosa fa encara més complicada la seua estada i més angoixant l’espera per a les seues famílies”.

EXPERIÈNCIES

“Gràcies a aquests telèfons, hui l’equip d’Anestèsia de l’Hospital Doctor Peset ha posat en contacte una pacient greu ingressada a la UCI i afectada per coronavirus amb la seua filla. Ha sigut emocionant. Els xicotets gestos aconsegueixen coses molt grans”, han indicat els responsables del centre al seu compte de Twitter.

“S’havia de veure la cara d’alegria de la pacient! Moltes gràcies a la UPV i a Las Naves per ajudar-nos a fer una mica més suportable aquesta situació”, ha afegit Juan Vicente Llau, cap del servici d’Anestesiologia-Reanimació i Teràpia del Dolor de l’Hospital Peset.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =