25n
25N
25N

La UPV visibilitzarà les dones científiques en els col·legis de Gandia

La UPV visibilitzarà les dones científiques en els col·legis de Gandia
10/02/2020 -

Mil xiquets i xiquetes de l’entorn del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València es beneficiaran de la iniciativa ‘Porte una científica al meu col·le’, impulsada per segon any consecutiu per la Comissió d’Igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València UPV. La iniciativa apropa l’experiència i coneixements de dones científiques i tecnòlogues, professores i estudiants de la UPV, als col·legis i instituts.

L’activitat s’emmarca dins la celebració del Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes a la Ciència, que es commemora l’11 de febrer per declaració de les Nacions Unides; a Espanya existeix una iniciativa estatal, 11-F, amb més de 1.700 activitats a tot l’estat, a la qual s’ha adherit el Campus. Totes les activitats estan disponibles a la web 11defebrero.org.

L’objectiu de ‘Porte una científica al meu col·le’ és ‘crear referents de dones científiques reals per a les xiquetes i xiquets i que comproven que les ciències, les matemàtiques, la tecnologia i l’enginyeria són divertides i tenen la clau per a comprendre i resoldre molts dels problemes de la humanitat’, afirmen des de la Comissió d’Igualtat del Campus. ‘També els exposem dades que demostren que encara hi ha prejudicis sobre el que es consideren professions de dones i d’homes i els argumentem com aquestes idees preconcebudes no responen a les capacitats reals que tenim les persones, xics o xiques’, expliquen des de la Comissió.

Programació, física de fluids, la música i l’acústica, la tecnologia 5G o la investigació marina són alguns dels temes que es tracten en aquestes activitats que es realitzen durant el mes de febrer.

Teatre per a famílies

A més de les xarrades i tallers en col·legis i instituts, la Comissió d’Igualtat ha organitzat una activitat per a tota la família. Es tracta de l’obra ‘La científica màgica’ un espectacle de la companyia ‘Los gatos con batas’ en què es gaudirà de trucs de màgia realitzats a partir de metalls i l’ús de les matemàtiques. L’assistència és gratuïta i l’obra pot veure’s a la Casa de la Marquesa de Gandia, dissabte 22 de febrer a les 12.00h.

Segons expliquen des de ‘Los Gatos con Batas’, l’obra de teatre està inspirada en la vida d’Ada Lovelace, matemàtica a qui es considera la precursora de la programació. L’activitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i de la Proposta d’Accions Culturals (PAC) 2020 de la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + deu =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19