25n
25N
25N

UPV i Les Naus donen mòbils als hospitals perquè pacients de les UCI puguen connectar amb familiars

UPV i Les Naus donen mòbils als hospitals perquè pacients de les UCI puguen connectar amb familiars
01/04/2020 -

La Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d’innovació Les Naus de l’Ajuntament de València han posat en marxa la iniciativa ‘Sempre connectats’, amb la finalitat de portar telèfons intel·ligents als pacients d’hospitals valencians ingressats per coronavirus (COVID-19) i aïllats a les sales UCI.

L’objectiu és oferir alternatives de comunicació als pacients que es troben en les UCI dels hospitals, sense mitjans amb els quals posar-se en contacte amb els seus familiars, i respon a la demanda d’ajuda per part del personal d’infermeria d’Urgències de l’Hospital General de València, expliquen els promotors de la iniciativa en un comunicat.

Els primers 15 terminals, dotats de targetes SIM i accessoris, es van entregar entre el diumenge 29 i el dilluns 30 de març a l’Hospital General, l’Hospital Doctor Peset i l’Hospital Arnau de Vilanova. I hui s’han repartit a l’Hospital Clínic i a l’Hospital La Fe. En total, s’han entregat 70 terminals entre tots aquests centres hospitalaris de la ciutat de València.

“Els pacients que estan en l’UCI no solament han de bregar amb el coronavirus, sinó que a més estan aïllats i no poden posar-se en contacte amb ningú, la qual cosa fa encara més complicada la seua estada i més angoixant l’espera per a les seues famílies”, ha assegurat el vicerector d’Ocupació i Emprenedoria i investigador de l’Institut ITACA de la Universitat Politècnica de València, José Millet.

Per part seua, Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha explicat que “aquest és un cas pràctic de la col·laboració entre universitats, ajuntament i entitats sanitàries per a millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars”.

“En Les Naus innovem per a les persones i aqueixa acció respon a una necessitat d’aqueixes persones i a una tendència innovadora en l’àmbit sanitari de la humanització de les UCI. A més ens permet enfortir relacions amb agents rellevants en el sector de la salut, en el qual treballem, com els hospitals”, afig l’edil.

“ELS XICOTETS GESTOS ACONSEGUEIXEN COSES MOLT GRANS”

“Gràcies a aquests telèfons, hui l’equip d’Anestèsia de l’Hospital Doctor Peset ha posat en contacte a una pacient greu ingressada en UCI i afectada per coronavirus, amb la seua filla. Ha sigut emocionant. Els xicotets gestos aconsegueixen coses molt grans”, han indicat els responsables del centre en el seu compte de Twitter.

“Calia veure la cara d’alegria de la pacient! Moltes gràcies a la UPV i a les Naus per ajudar-nos a fer-li una mica més suportable aquesta situació”, ha afegit Juan Vicente Llau, cap de Servei d’Anestesiologia-Reanimació i Teràpia del Dolor de l’Hospital Peset.

‘Sempre connectats’ naix inspirada per altres iniciatives que estan portant telèfons als pacients aïllats en centres sanitaris, com el ‘Dret a dir adéu’ a Itàlia, ‘Escurçant la distància’ a Madrid o altres similars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =