caixa popular

La UPV i l'Ajuntament renoven la seua confiança amb la Càtedra Govern Obert

La UPV i l'Ajuntament renoven la seua confiança amb la Càtedra Govern Obert
24/01/2018 -

La Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Ajuntament de València han mantingut una reunió per a revisar els projectes empresos des de la Càtedra Govern Obert impulsada per ambdues institucions. La trobada ha tingut lloc en la UPV i ha comptat amb la participació del rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora; la regidora de Trasparència i Govern Obert, Neus Fábregas; el vicerector d’Ocupació i Emprenedoria, José Millet; i la directora de l’ETS d’Enginyeria Informàtica, Silvia Terrasa.

Durant la trobada s’ha posat de manifest l’interés d’ambdues institucions per a seguir ajudant a crear la tecnologia necessària perquè la societat puga prendre consciència i participar de les decisions polítiques. En aquesta línia existeixen diferents projectes autònoms als quals la càtedra dóna cobertura.

El professor Diego Álvarez, director de la càtedra, ha desgranat les diferents iniciatives en les quals la càtedra està submergida. Actualment, s’estan elaborant eines per a fomentar sistemes de votació electrònica 100% fiables i oberts, sistemes per a l’anàlisi de les dades públiques, la creació d’un estàndard per a la informació que generen els plens municipals o l’elaboració de ressorts per al periodisme de dades.

La Universitat Politècnica de València, l’Ajuntament de València i la Càtedra de Govern Obert, al costat de l’ETS d’Enginyeria Informàtica, s’han compromés a seguir treballant per sumar el factor social a la tecnologia i garantir així la llibertat de la ciutadania i la seua emancipació. A aquest efecte es prepara un acte el 22 de febrer on es donarà a conéixer l’Informe Anual de Dades Generades per la Ciutadania, així com les diferents iniciatives de la càtedra i la possibilitat de pràctiques per a l’alumnat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios