25n
Orgull
Orgull

Unides Podem-EU denuncia les manques de Rodalia i reclama competències per a gestionar el transport valencià

Unides Podem-EU denuncia les manques de Rodalia i reclama competències per a gestionar el transport valencià
15/04/2019 -

Unides Podem-Esquerra Unida PV ha denunciat les manques del tren de Rodalia a les comarques centrals i ha reclamat les competències per a gestionar el transport públic valencià, a més de proposar una nova Llei de Mobilitat Sostenible i una entitat pública valenciana de transport.

Els candidats a les Corts per València Rosa Pérez Garijo i Jaume Monfort han fet aquest dilluns el trajecte València-Gandia en Rodalia per a comprovar les manques d’aquest tren, ha explicat la coalició en un comunicat.

Per això, consideren “imprescindible” recuperar les competències per a esmenar les deficiències actuals i coordinar millor la planificació del transport per a aconseguir que tot el territori estiga “completament comunicat i vertebrat des del Pilar de la Foradada fins a Vinaròs”. Així mateix, advoquen per crear un bitllet únic per a la utilització del transport públic.

Jaume Monfort ha assenyalat que és necessari cohesionar el territori i “una de les infraestructures prioritàries ha de ser la connexió ferroviària de Gandia a Dénia, un mitjà de transport sostenible, públic i accessible a la majoria de la població”.

Pérez Garijo ha qualificat d'”inadmissible” que des de Cullera a Gandia no hi haja doble via, “la qual cosa provoca molts retards al no poder creuar-se els trens d’anada i de tornada, com sí que succeeix en altres línies i recorregut”, així com la interrupció total del servei quan la via està afectada.

Així mateix, ha apuntat que els serveis externalitzats, a més de “precaritzar el treball”, genera problemes per als usuaris, ja que la falta de personal provoca que molts trens no isquen amb l’horari previst i que “moltes vegades s’anul·len sense previ avís perquè hi ha falta de maquinistes i de material”.

Així, a l’igual passa amb el servei de taquilla, on no es cobreixen les baixes i “moltes vegades estiguen tancades o amb cues que superen els 30 minuts d’espera”, ha denunciat que les màquines també solen crear problemes, la qual cosa “impedeix moltes vegades als viatgers desplaçar-se a la seua destinació”.

En la mateixa línia, ha explicat que un altre dels problemes que generen els serveis privatitzats tenen a veure amb el servei Atendo per als viatgers amb discapacitat o mobilitat reduïda, ja que no tots els trens estan disponibles per a aquest tipus d’usuaris i “ni tan sols avisen de quins són accessibles i això no els permet viatjar amb normalitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 5 =