25n
25N
25N

Universitats adjudica les ajudes per al transport universitari del curs 2019-20 a 9.030 estudiants

Universitats adjudica les ajudes per al transport universitari del curs 2019-20 a 9.030 estudiants
23/10/2020 -

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució per la qual s’adjudiquen les ajudes per al transport d’estudiants universitaris en la Comunitat Valenciana per al curs 2019-20.

Aquestes ajudes, a les quals s’ha destinat un total de 400.000 euros, tenen com a finalitat facilitar l’accés a la universitat als estudiants que residisquen en poblacions allunyades dels centres universitaris on cursen els seus estudis, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes rutes beneficien en el curs 2019-20 a un total de 9.030 estudiants universitaris de prop de 200 municipis de la Comunitat Valenciana.

Concretament, les ajudes han estat concedides a un total de 26 entitats de la Comunitat Valenciana, de les quals, 1 és cooperativa d’estudiants, 8 són associacions d’estudiants universitaris, 4 ajuntaments, i 13 són empreses de transport públic regular permanent d’ús general.

Amb aquestes subvencions es pretén garantir la igualtat d’accés als ensenyaments universitaris, amb independència del lloc de residència.

Per províncies, Alacant és la que més percentatge d’ajuda rep, amb 270.470,11 euros, seguida de València amb 75.697 euros i de Castelló amb 53.832, 89 euros.

En concret, aquesta subvenció ha permés posar en marxa un total de 84 rutes de transport universitari, de les quals 43 transcorren per Alacant, 21 per poblacions de Castelló i 20 per València.

Beneficiaris i requisits

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són les associacions d’estudiants universitaris, les cooperatives de consumidors i usuaris l’objecte dels quals siga el transport d’alumnat universitari, els ajuntaments i, subsidiàriament, per a aquelles rutes on no concórreguen alguna d’aquestes entitats, les empreses de transport públic regular permanent d’ús general.

Entre els requisits que s’estableix perquè les entitats puguen beneficiar-se de l’ajuda figura que la distància entre el centre universitari i la població des de la qual es preste el servei no serà inferior a 20 quilòmetres ni superior a 90 quilòmetres.

A més, el temps de durada del trajecte no pot ser superior a 90 minuts i el servei ha de prestar-se en períodes lectius del curs acadèmic 2019-2020. A més, els horaris han d’ajustar-se als de la jornada lectiva i el punt de destinació i el d’origen del retorn serà el corresponent campus universitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − disset =