25n
25N
25N

Unides Podem proposa que el Consell impulse una campanya per a visibilitzar i normalitzar la bisexualitat

Unides Podem proposa que el Consell impulse una campanya per a visibilitzar i normalitzar la bisexualitat
24/06/2020 -

La presidenta de la Comissió d’Igualtat i diputada de Unides Podem, Cristina Cabedo, ha presentat en les Corts Valencianes una proposició no de llei en la qual proposa al Consell que impulse una campanya per a visibilitzar i normalitzar la bisexualitat, amb motiu de la celebració el pròxim 23 de setembre del Dia Internacional de la Bisexualitat.

Cabedo ha recordat que en els últims anys les Corts Valencianes “han aprovat lleis referents en drets LGTBI per a avançar en la igualtat real i efectiva d’aquest col·lectiu”, així com una llei concreta en relació amb les persones trans.

No obstant això, ha advertit que “és important centrar-se també en un altre col·lectiu, dins del col·lectiu LGTBI, que també sol trobar una encara major invisibilització i estigmatització, que són les persones bisexuals” i en aquest sentit, ha argumentat que existeixen diferents estudis que indiquen que són les persones que major número de suïcidi presenten, després de les persones trans.

De fet, ha insistit, “la mateixa ONU assenyala que les persones bisexuals presenten major número de depressió, ansietat, autolesió i pensaments suïcides que les persones heterosexuals, gais i lesbianes, la qual cosa també comporta un major risc de maltractament, violència i manca de llar”.

Cabedo ha indicat que no sols existeix la bifòbia, “sinó també la bifòbia interioritzada com l’autoodi que una persona pot arribar a sentir per no entendre’s a ella mateixa o per la refutació que pot arribar a sentir per ella mateixa pel simple fet de sentir atracció indistintament per un home o una dona”.

Per això, Cabedo considera que el Consell hauria de preparar una campanya concreta per a visibilitzar i normalitzar la bisexualitat el 23 de setembre, Dia Internacional de la Bisexualitat, “que incloga referències a personatges mediàtics bisexuals, especialment aquells i aquelles als quals històricament se’ls ha reorientat cap a l’heterosexualitat o homosexualitat com a orientació sexual; com també la ruptura d’estereotips i mites existents sobre la bisexualitat”.

La parlamentària també sol·licita que es previnga la bifòbia interioritzada de manera explícita en els continguts d’educació sexe-afectiva i que se sensibilitze al personal sanitari per a assegurar que les persones bisexuals i les seues famílies tinguen serveis de salut segurs i no discriminatoris que tinguen en compte els seus interessos específics, garantint la seua salut sexual i reproductiva.

Paral·lelament es reclama donar suport a investigacions i estudis que generen dades desglossades sobre la situació específica de les persones bisexuals; impulsar codis o pautes de comunicació on s’evite un llenguatge discriminatori i la sensibilització ciutadana.

Podem presentarà a escala municipal aquesta iniciativa “per a acostar-la encara més a les realitats quotidianes. Volem que l’Orgull siga un dia on es reivindique però també on s’avance”.

Demà 26 de juny Cabedo participa en una trobada virtual sobre la bisexualitat amb el secretari d’Organització de Castelló LGTBI, Jordi Pilar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =