25n
25N
25N

Unides Podem demana que el mestissatge arribe a tot el Botànic II, "també a presidència o vicepresidències"

Unides Podem demana que el mestissatge arribe a tot el Botànic II, "també a presidència o vicepresidències"
30/05/2019 -

El portaveu de Unides Podem en Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha demanat aquest dijous que el mestissatge del nou pacte del Botànic al costat del PSPV i Compromís arribe “a tots els àmbits de govern, també a la presidència, vicepresidència o vicepresidències que hi haja”.

Mentrestant, el síndic socialista, Manolo Mata, ha recordat que la negociació continua en marxa, però “partint d’una realitat: el PSPV i Compromís sumen 46 diputats”. I com a portaveu de la coalició, Fran Ferri, simplement ha garantit que serà un Consell “plural i mestís” com l’anterior, encara que “caldrà veure quin mestissatge”, ha subratllat.

Així ho han afirmat els tres en la roda de premsa després de la primera Junta de Síndics de la X legislatura de les Corts, respecte a l’avanç de les negociacions per a la composició del nou govern valencià amb l’entrada de Unides Podem. Aquest divendres està previst que la comissió negociadora comence a abordar l’arquitectura institucional.

De Podem, Dalmau ha descartat que els resultats de les municipals puguen influir i ha assegurat que la seua “força correspon al marc on s’ha de negociar” gràcies als resultats del 28A, amb huit diputats són “fonamentals per a fer govern”. “Vam dir des del principi que volem participar en peus d’igualtat en les negociacions”, ha recalcat.

Davant la possibilitat que el mestissatge puga variar respecte al primer Botànic, el síndic ‘morat’ ha afirmat que “cap soci” està en desacord amb el mestissatge, “al contrari”, i ha recordat que per a això estan els “mecanismes de pesos i contrapesos en les conselleries”.

L’objectiu de Unides Podem “formar part del Botànic II o com s’anomene i que siga un govern basat en el mestissatge”. Per a això, Dalmau ha recordat que en la Comunitat ja s’ha donat la fórmula d’una única presidència, una presidència i una vicepresidència com aquests quatre anys o diverses vicepresidències, alguna cosa que “s’ha de parlar”. “Tot el govern valencià ha d’estar imbuït pel mestissatge, i Unides Podem lògicament formarà part”, ha insistit.

“HA COSTAT MOLT”

Per contra, com a portaveu socialista, Mata ha recordat que aquesta qüestió està “fora de les Corts” i s’aborda en les reunions negociadores: “Ha costat molt rodar el mestissatge entre Compromís i PSPV i, si finalment alguna força entra en el govern estudiarem les seues propostes i formules”.

També ha expressat els seus “dubtes” sobra una vicepresidència segona i ha assegurat que de moment no ho han “meditat”, perquè creu que “el model fins ara ha funcionat molt bé”. Ha ironitzat que dubta que el ‘president’ en funcions i líder del PSPV, Ximo Puig, “es deixe un braç o una cama”, perquè encara no se sap si “presidència tindrà competències adscrites o no”.

“De quin mestissatge estem parlant?”, s’ha preguntat el síndic socialista, per a posar l’accent que “el problema del govern valencià no és veure on col·locar a Podemos, és continuar la senda d’aquests quatre anys i definir un programa amb una arquitectura de govern”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell