25n
25N
25N

UP defensa un impost a les grans fortunes: la Comunitat "no pot tornar a ser un paradís dels privilegiats"

Puig destaca la lluita contra el frau fiscal i anuncia que la Comunitat va recuperar 101 milions en 2019

UP defensa un impost a les grans fortunes: la Comunitat "no pot tornar a ser un paradís dels privilegiats"
28/05/2020 -

La síndica de Unides Podem, Naiara Davó, ha manifestat que la Comunitat Valenciana i Espanya “no poden tornar a ser un paradís dels privilegiats i un infern per a les majories socials”. “Aquesta crisi no pot gestionar-se com la del 2008”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha interpel·lat al president sobre si està d’acord a instaurar un impost a les grans fortunes. “A mesura que anem superant la batalla sanitària, va guanyant força l’econòmica, i ací la dreta i les elits sempre utilitzen les desgràcies per a retallar drets i fer negoci. No ho podem permetre”, ha manifestat.

Igualment, ha lamentat que en les últimes setmanes “l’extrema dreta ha omplit els carrers, i els rics de Núñez de Balboa i l’Eixample de València han mostrat la seua cara més insolidària”. “Parlen molt de llibertat, se’ls ompli la boca, però l’única llibertat que volen és la del frau i els paradisos fiscals, robar-nos els esforços i tirar per terra dos mesos de confinament. Llibertat no és llibertat per a contagiar”, ha asseverat.

“La llibertat és per a totes o per a ningú. Per això hem defensat des d’Unides Podem un impost a les grans fortunes, que han de poder tindre un mecanisme per a demostrar la solidaritat amb el poble i aportar el seu granet d’arena”, ha assenyalat, abans d’incidir en la necessitat de construir una societat “més equitativa” en la qual “qui més té, ha d’aportar més”.

EN 2019 S’HAN RECUPERAT 101 MILIONS EN LA LLUITA CONTRA EL FRAU

En la seua resposta, Puig ha advocat per una “progressivitat” en la fiscalitat i ha defensat la importància de la lluita contra el frau, sobre la qual ha destacat que la Comunitat Valenciana va recuperar en 2019 un total de 101 milions d’euros.

Puig ha criticat “el plantejament que afirma que cal combatre els impostos” perquè “no hi ha civilitat sense impostos, ni hi ha democràcia sense impostos”. “La fiscalitat és una qüestió que té a veure amb la conformació d’una societat democràtica avançada, i en primer lloc, ha de contribuir més aquell que més recursos tinga”, ha manifestat.

Igualment, Puig ha argumentat que “no ha d’haver-hi espai a Europa per a paradisos fiscals, i tampoc ha d’haver-hi ‘dúmping’ fiscal a Espanya (entre comunitats autònomes), per la qual cosa ha incidit en la necessitat que hi haja “harmonització en els impostos”.

“Si el conjunt de les forces polítiques arriba a un acord sense una fiscalitat progressiva potent en la qual es puga visibilitzar el futur a curt i mitjà termini, no serà possible la reconstrucció”, ha manifestat.

Igualment, ha defensat que el govern valencià ha intentat “reequilibrar la situació”, ja que “abans els qui tenien més, pagaven menys i els qui tenien menys, pagaven més”. Així, ha destacat l'”avanç substancial” en aquesta matèria i el paper de l’Agència Tributària Valenciana en la lluita contra el frau.

En aquesta línia, ha apostat per una Agència Tributària Federal, “o com se li vulga cridar”, en la qual les agències autonòmiques tinguen seient per a facilitar el treball en la lluita contra el frau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

museo prehistoria
museo prehistoria