25n
25N
25N

La Unitat de Normalització Lingüística ens apropa a la cuina

28/05/2020 -

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha realitzat 15 postals sobre terminologia de la cuina per apropar-nos a conceptes que es duen la contrària, com salmorra i dessalar; altres de més dolços, com batre al punt de neu, i uns tercers que et duen directament al ganivet, com tallar a la brunesa o a la juliana.

El projecte ha comptat amb la col·laboració fotogràfica de Ximo Tomás i serà La Colla d’À Punt qui difonga els continguts mitjançant el conveni amb la Diputació de València per a la difusió de continguts culturals i educatius.

Les fonts de consulta per a l’elaboració de les targetes amb terminologia culinària han sigut el Diccionari de procediments culinaris (en línia), el Portal Terminològic Valencià i el Diccionari Normatiu Valencià.

Per la seua part, la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha destacat “la tasca creativa que realitza la Unitat de Normalització Lingüística per difondre el nostre lèxic”.

En les postals s’inclouen els termes adob, almívar, batre a punt de neu, carar, cerndre, confitar, dessalar, escaldar, esprémer, ofegar, pessic, salmorra, soflimar, tallar a la brunesa i tallar a la juliana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − divuit =