caixa popular

Una vintena de nous treballs per als aturats de llarga durada en Els Serrans

Jorge Rodríguez assegura que la institució provincial va a seguir destinant esforços per a “no deixar a ningú en el camí”. La comarca rep 54.000 euros per a aquestes contractacions

Una vintena de nous treballs per als aturats de llarga durada en Els Serrans
10/04/2017 -

La Diputació de València ha encetat un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un pla que, en el cas de Los Serranos, distribuirà entre els 19 municipis de la comarca un total de 54.028 euros, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats.

Els fons cerquen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d’ocupació locals “en un moment d’especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes”, ha destacat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. En línia amb açò, les contractacions s’han realitzat per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Amb els fons destinats a Los Serranos s’han pogut subscriure al voltant d’una vintena de contractes.

Amb aquesta actuació, la Diputació se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. En paraules de Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros amb l’objectiu de no deixar a ningú en el camí i fer tots els esforços necessaris, al costat de la Generalitat i els ajuntaments, per ajudar a aquells que porten més temps parats”.

Per a açò, cada ajuntament comptarà amb entre 2.000 i 5.500 euros, quantitats que asseguren que tots ells puguen realitzar almenys un d’aquests contractes, en una comarca en la qual la majoria dels municipis compten amb menys de 100 demandants d’ocupació, sent especialment significatives les xifres de la Yesa o Benagéber, amb menys de 10. Només Villar del Arzobispo, amb 236, Pedralba amb 195 i Chelva, amb 161, superen el centenar. En conjunt, 1.139 persones estan registrades com a demandants d’ocupació en Los Serranos, la qual cosa representa menys del 1% del total d’aturats en les comarques valencianes, exceptuant València ciutat.

Respecte al tipus de llocs d’ocupació creats, la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha declarat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social ha sigut el criteri predominant en les contractacions, “de manera que el pla servisca no solament per a ajudar a l’ocupació sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

 

Utilitat col·lectiva

Així, les actuacions o serveis d’interès general o social es divideixen en tres grups: serveis d’utilitat col·lectiva, serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d’utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d’immobles, la revaloració d’espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d’aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l’energia.

En els serveis d’oci i culturals s’emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l’esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, com a serveis personalitzats de caràcter quotidià s’inclouen els de cura de xiquets, serveis a domicili a persones incapacitades o majors i ajuda a joves amb desarrelament social.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris