25n
25N
25N

Una doctora de l'Hospital La Fe, seleccionada com fellow de la Societat Europea de Respiratòria

Una doctora de l'Hospital La Fe, seleccionada com fellow de la Societat Europea de Respiratòria
04/10/2016 -

La doctora Rosario Menéndez, directora de l’Àrea Clínica de Malalties Respiratòries de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, ha sigut nomenada Fellow de la Societat Europea de Respiratòria (European Respiratory Society-ERS), un títol de prestigi per a reconéixer l’excel·lència en la recerca, l’educació i el lideratge clínic en medicina respiratòria d’entre els membres de l’ERS.

Els fellows de l’ERS formen una junta consultiva de la societat per a qüestions rellevants de medina respiratòria. Els nous FERS són seleccionats cada any sobre la base del seu historial de publicacions i les seues contribucions a la medicina respiratòria.

En aquest sentit, la doctora Menéndez és directora de l’Àrea Clínica de Malalties Respiratòries de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe des de finals del 2013 i és investigadora principal del grup acreditat d’infeccions respiratòries de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe des del 2009, on lidera estudis multicèntrics en el camp de la pneumònia. A més, ha sigut directora nacional del Programa de Recerca en Infeccions Respiratòries de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) durant el període 2010-2015 i participa com a investigadora en el CIBER de Malalties Respiratòries.

Com a membre de l’ERS ha format part del Grup d’Infeccions, ha sigut experta nacional d’Infeccions Respiratòries en el Projecte HERMES, ha participat en el consell editorial del European Respiratory Journal i ha col·laborat en la revisió d’abstractes per a diferents congressos. Forma part també de la Societat Valenciana de Pneumologia i de la American Thoracic Society involucrada amb el grup d’infeccions en el qual ha sigut nomenada Chair del Nominating Committee 2014-2015.

Rosario Menéndez ha participat, així mateix, en la redacció de guies i recomanacions internacionals sobre diagnòstic, tractament i assistència en patologies respiratòries.

Des de principi d’any, l’Àrea Clínica de Malalties Respiratòries de l’Hospital La Fe ha atés a més de 12.700 pacients en més de 22.500 cites de Consultes Externes, de les quals al voltant de 3.000 van ser visites urgents. A més, des de gener del 2016 han ingressat en La Fe més de 1.600 pacients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =