25n
25N
25N

Una Diputació més oberta que mai segueix mostrant els seus tresors en el 9 d'Octubre

Jorge Rodríguez, president de la Diputació, convida a tots per a conéixer el patrimoni de tots els valencians

La Diputació de València torna a demostrar que està a la disposició de tots els valencians i que cerca ser la casa on tots es troben a gust i on compartir el ric patrimoni que fins al moment estava ocult. Esta política va començar amb l’inici d’esta legislatura i dos anys després està donant els seus fruits. Mostra d’açò són les dues exposicions itinerants que van donant a conéixer tant el patrimoni, que romania ocult, com el funcionament de la institució que treballa colze a colze amb els ajuntaments. És per açò, que en una data tan significativa com és el 9 d’octubre, la Diputació mostre els seus encants a tot aquell que vulga gaudir-ho.

“A partir del 5 d’octubre podrà visitar-se, en l’espai comú entre el Saló de Reines i el Saló de Plens, la mostra ‘Coneix la Diputació’, un interessant recorregut per les àrees de la institució i els serveis que presta als veïns dels municipis valencians”, explicava Jorge Rodríguez en la presentació d’esta iniciativa i afegia que “en el Pati de la Scala, els visitants podran visualitzar una projecció de l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, la qual tira el teló este diumenge a Requena, després de rebre 7.000 visites en una comarca amb 30.000 habitants, i es prepara ja per al trasllat cap a Alzira, on s’exposarà en el MUMA a partir del 2 de novembre. Els Sorolla, Pinazo, Equip Crònica i altres joies del patrimoni de la Diputació continuaran amb la seua itinerància perquè tothom les conega, estes obres penjaven de despatxos o es guardaven en magatzems i són patrimoni de tots els valencians. Hem de compartir-les amb ells i, a més, estem reescrivint la història del nostre art”.

6_21En l’acte de presentació de la campanya del 9 d’octubre el president, que ha estat acompanyat per diferents diputats entre els quals es trobava el d’Administració General, Pepe Ruiz, ha convidat a tots els valencians a participar i a conéixer els serveis que presta la institució. Per açò ha anunciat que entre el 5 i el 15 d’octubre podran visitar-se els palaus de la Diputació en horari de 16 a 20 hores els dies laborables, i de 10 a 14 i de 16 a 20 hores els caps de setmana i festius.

A més dels actes que es realitzaran estos dies amb motiu de la celebració de la festivitat de tots valencians, també s’ha presentat la imatge que s’utilitzaran. Obra del dissenyador Ibán Ramón, gran triomfador en els últims premis de disseny de la Comunitat Valenciana, s’ha creat una imatge que inspira modernitat, i que reforça la idea de l’autoestima que han de tenir els valencians pels seus senyals d’identitat, segons ha recalcat Rodríguez. De fet, no és l’única picada d’ullet doncs la música utilitzada en els tascons de radi i els espots televisius ha sigut a càrrec d’Agus Gamino, un dels grups valencians que s’han presentat a l’edició d’enguany del Sona la Dipu.

També hi ha hagut un moment per al record. El president de la diputació ha fet memòria que en estes dates s’ha fet realitat l’anunci del passat any amb motiu del Dia de la Comunitat, el que tots els edictes i publicacions de la Diputació de València en el BOP serien bilingües. Rodríguez va agrair l’esforç realitzat pel departament que dirigeix Pepe Ruiz doncs ha fet un pas més i està estudiant oferir als ajuntaments assistència tècnica perquè puguen publicar tots els seus anuncis tant en castellà com en valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − huit =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus
el puig