25n
25N
25N

Un transport als punts de vacunació massiva, la idea que estudia Conselleria

Sanitat i Política Territorial consideren facilitar l’accés a la vacunació als ciutadans de la Comunitat Valenciana

Un transport als punts de vacunació massiva, la idea que estudia Conselleria
13/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar el 19 de febrer fins a quatre grans centres de vacunació massiva repartits per tot el territori valencià. Això sí, localitzats en les capitals de província i Elx. També hi ha habilitats espais per a inocular dosis en cada capital de comarca. Així, la idea que està remenant Conselleria és la de facilitar un transport especial perquè tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana tinguen accés a la vacuna de la forma més senzilla possible.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat treballen de manera coordinada per a garantir que totes les persones puguen acudir als punts de vacunació massiva més pròxims. Els principals recintes habilitats són: la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Ciutat de la Llum d’Alacant, la Institució Firal Alacantina (IFA) d’Elx i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. En total, hi ha establits fins a 161 punts de vacunació diferents al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Amb l’objectiu d’aconseguir habilitar un transport especial que estiga disponible per a un gran nombre de gent, la Conselleria de Sanitat ha delegat les competències a la Conselleria de Política Territorial. Això vol dir que l’encarregada d’analitzar l’oferta de transport públic existent fins a aquests punts i habilitar el transport serà la Conselleria de Política Territorial.

“El nostre objectiu és aconseguir que tots els ciutadans tinguen les mateixes possibilitats a l’hora d’accedir a la vacuna”, apuntava fa uns dies la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

D’altra banda, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, destacava que “la vacuna és el camí per a superar la pandèmia i la crisi econòmica. Per això, la Generalitat treballa per facilitar al màxim l’accés a la vacuna també des del punt de vista de la mobilitat, facilitant un transport gratuït i segur fins als punts de vacunació massiva”.

400.000 dosis setmanals a partir del mes d’abril era el que es preveia per a iniciar la vacunació massiva en la Comunitat Valenciana. L’incompliment per part de les farmacèutiques – concretament AstraZeneca – en l’enviament de dosis ha obligat a posposar la vacunació massiva sense data d’inici. Una situació que va portar a la Conselleria de Sanitat a reprogramar el calendari a l’espera de més dosis: “La Comunitat Valenciana té capacitat per a afrontar la vacunació massiva, però necessitem que s’augmente el nombre de vacunes que arriben”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

museo prehistoria