25n
25N
25N

Un total de 40 empreses privades valencianes inicien la vacunació a uns 35.000 treballadors en els seus centres

Un total de 40 empreses privades valencianes inicien la vacunació a uns 35.000 treballadors en els seus centres
08/06/2021 -

Unes quaranta grans empreses privades de la Comunitat Valenciana han iniciat aquest dimarts de manera oficial la vacunació contra la covid de les seues plantilles gràcies a l’acord signat per CEV, Fundació CEOE i Generalitat, en el marc del “Pla Sumem Salut + Economia”.

Així, a les 30 signatures inicials que s’havien adherit a aquest acord s’han sumat altres deu, la qual cosa suposarà que fins a 35.000 treballadors es beneficiaran d’aquesta col·laboració públic-privada, ja que no s’inclouen als que ja s’han inoculat en els centres de la Conselleria.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el president de la CEV, Salvador Navarro, han comprovat aquest dimarts l’arrancada d’aquest procés de vacunació en l’empresa Agricultors de la Vega al costat del conseller delegat de la signatura, Ricardo Martínez.

Sobre aquest tema, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha destacat que hui es comença formalment aquest acord amb la Conselleria per a “ajudar des de les empreses a la sanitat pública” amb l’objectiu d’agilitar el procés de vacunació perquè, ha recalcat, “com més gran siga la vacunació en el menor temps possible redundarà en un interés general de la societat”.

En aqueix sentit, ha insistit que la col·laboració publicoprivada “beneficia a la població en general” i sobre aquest tema ha agraït a la consellera que tant l’esforç que està permetent que la vacunació en la Comunitat Valenciana estiga funcionant “molt bé” com l’esforç que estan realitzant les empreses privades.

Per part seua, la consellera Ana Barceló ha ressaltat l’avanç per a l’Estratègia de vacunació, que va començar a la fi de desembre de l’any passat, que suposarà aquest acord en el qual s’emporta mesos de treball.

Així, de les 30 empreses inicials que es van adherir al programa ja són 40 empreses, amb el que s’incrementarà el nombre de treballadors que es vacunaran gràcies a aquesta col·laboració publicoprivada de manera exponencial.

Barceló ha explicat que aquest acord segueix els mateixos protocols que la resta de la població. D’aquesta manera, les vacunes seran subministrades per la Conselleria i seran les autoritzades per a cada franja d’edat i s’inocularan seguint els grups d’edat del moment.

Per això, ha aclarit que en començar en les empreses amb els majors de 50 anys molts dels empleats ja havien rebut la primera dosi la sanitat pública i s’ha realitzat un encreuament de dades per a verificar a quins treballadors els faltava. Per això, quan es comence amb la resta de grups d’edat el número elevarà “exponencialment”.

En aqueix sentit, ha comentat, davant la possibilitat que se sumen noves empreses, que el programa està coordinat per la secretària autonòmica en “diàleg permanent” amb les empreses que reuneixen els requisits fixats en la comissió tècnica perquè puguen anar incorporant-se.INICIATIVA MOLT POSITIVA

En concret, el director de Recursos Humans d’Agricultors de la Vega de València, Alejandro Carles, ha destacat que es tracta d’una iniciativa “molt positiva” per a tots. D’una banda per a la sanitat pública perquè ajuda a “descongestionar” els centres públics, ja que vacunació, per a la comoditat de plantilla i per a l’empresa perquè “permet adaptar l’horari per a interrompre el menys possible la producció”.

En concret, aquest dimarts s’han citat a 32 treballadors i es preveu vacunar als 93 empleats que queden de la franja d’edat de 50 a 59 anys aquesta setmana. La setmana vinent es començarà amb el grup de 40 a 49 anys en què estan inclosos uns 600 treballadors. D’aquesta manera, del total de 1.700 treballadors de la plantilla vacunarà a unes 900 persones, ja que la resta ja està inoculat per la sanitat pública.

De la mateixa manera, el director regional de Comunicació i Relacions Institucionals en El Corte Inglés, Pau Pérez Rico, ha destacat que es tracta d'”un dia molt important” perquè s’inicia la vacunació als prop de 200 treballadors majors de 50 anys que no havia rebut cap dosi en els dos punts que han habilitat: Hipercor Ademuz, a València, i Federico Soto, a Alacant. La setmana que ve serà el torn dels prop de 2.000 empleats del grup d’edat comprés entre els 40 i els 49 anys en la Comunitat. En total, es podrien vacunar a 7.000 treballadors.

“Creiem que les empreses podem aportar molt per a agilitar el procés i que interrompa menys a la nostra organització gràcies a aquesta iniciativa pionera en tota Espanya”, ha recalcat.

Una altra de les empreses que ha començat a immunitzar als seus treballadors ha sigut l’EMT de València en les seues instal·lacions del barri de San Isidro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 16 =