25n
25N
25N

Un moviment imparable

Un moviment imparable
18/06/2018 -

El feminisme és la vertadera revolució del S.XXI. Les manifestacions del 8-M i la mobilització davant la condemna de “La Rajada” demostren que el moviment per la igualtat és imparable. Gràcies a la lluita de moltes dones hem aconseguit grans avanços, no obstant això, la bretxa salarial, la violència de gènere i altres formes de violència segueixen vigents i no tenen cabuda en la nostra societat.

El nostre compromís amb la causa feminista és incontestable. A través de les polítiques públiques, el PSOE ha impulsat des de la recuperació de la Democràcia els majors assoliments en matèria d’igualtat entre homes i dones. En totes les normes impulsades pels diferents governs socialistes, especialment durant la primera legislatura de Rodríguez Zapatero, la igualtat de drets i d’oportunitats sempre va tenir una rellevància substancial: la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i la Llei per a la igualtat efectiva de dones i homes així ho demostren.

El PSOE ha tornat. Després de 7 anys d’un govern de dretes, els i les socialistes tornen a situar Espanya com a referent mundial en l’avanç dels drets socials i tornen a posar la lluita per la igualtat en primera línia. El PSOE ha format un govern amb més dones que homes, concretament elles ocupen un 64% dels càrrecs ministerials. Tornem a fer història i a convertir Espanya en un país modern, exemple no solament a Europa, sinó a tot el món.

El Consell de Ministres té una única vicepresidència liderada per Carmen Calvo, que a més, és la responsable del Ministeri d’Igualtat, la qual cosa situa l’agenda feminista en un primer plànol i tindrà una visió transversal de la perspectiva de gènere que es complementarà amb les altres àrees de l’Executiu.

Trenquem els sostres de cristall i dinamitem els rols de gènere incorporant dones a carteres que històricament han estat vinculades a homes; Nadia Calviño, Ministra d’Economia; Isabel Celaá, amb la cartera d’Educació; Margarita Robles, Defensa; Dolores Delgado, com a Ministra de Justícia; Teresa Ribera, lidera Energia i Medi ambient; María Jesús Montero, la cartera d’Hisenda; Meritxell Batet, Ministra d’Administracions Públiques; Magdalena Valerio, al capdavant de la cartera de Treball i Assumptes Socials; Reyes Maroto, com a Ministra d’Indústria; i Carmen Montón, com a encarregada de la cratera de Sanitat. Entre els objectius de Munt es troba traslladar “el model valencià” a la sanitat espanyola, per a retornar l’assistència sanitària de manera universal i acabar amb els copagaments farmacèutics.

El nomenament de dones en la majoria de carteres ministerials no és solament un gest. El Govern, des del primer dia, està demostrant amb fets la seua aposta per la igualtat. Ens trobem davant un Govern que ha engegat mesurades com la tramitació de la llei que formarà als jutges en matèria d’Igualtat i augmentarà el nombre de jutjats penals especialitzats en violència masclista, a més d’implantar les 200 milions arreplegats en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. El nou govern socialista abordarà la bretxa salarial a través de la Llei d’Igualtat Salarial i impulsarà una llei per a la igualtat entre homes i dones en l’accés a l’ocupació.

L’agenda feminista és imparable i està més viva que mai.

Mar Marín,
Coordinadora d’acció feminista del PSPV-PSOE de València

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 2 =

CCCC
torrent