25n
25N
25N

Un microbiòleg de l'Hospital Doctor Peset arreplega en 20 imatges la bellesa de la seua especialitat

Un microbiòleg de l'Hospital Doctor Peset arreplega en 20 imatges la bellesa de la seua especialitat
28/10/2016 -

El doctor Ángel Ros, microbiòleg de l’Hospital Universitari Doctor Peset, ha inaugurat l’exposició titulada “La Microbiología en imágenes”, que podrà visitar-se en la Sala d’Exposicions de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València fins al pròxim 11 de novembre.

La mostra arreplega en 20 imatges la bellesa d’esta especialitat mèdica utilitzant per a açò 20 casos clínics de pacients del Departament de Salut de València – Doctor Peset amb sospita clínica de malaltia infecciosa. Així, el doctor Ros reflecteix en les seues fotografies els diferents processos als quals van ser sotmeses les mostres dels pacients fins al diagnòstic del microorganisme causant de la infecció.

“En la selecció de fotografies he procurat combinar l’interés científic amb l’artístic i espere poder contribuir a despertar l’interés per la meua especialitat amb això. L’exposició porta un ordre sistemàtic que coincideix amb els diferents processos que seguim en Microbiologia clínica i que serveix de fil conductor”, ha explicat el doctor Ros.

En aquesta singular exposició s’inclouen, a més, les colònies de diferents microorganismes aïllats després de cultiu i incubació en mitjans específics: fongs filamentosos, fongs levuriformes i Candida albicans, el fong responsable de la candidiasis vaginal. I no falten tampoc, imatges de bacteris de la família de l’estreptococ, bacils com el de la tuberculosi o el causant de la nocardiosis, una contaminació en una mostra d’orina i alguns bacils Gram negatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

museo prehistoria