25n
25N
25N

"Un lazo rosa con 22", documental sobre el càncer de Miriam Calero

"Un lazo rosa con 22", documental sobre el càncer de Miriam Calero
20/10/2016 -

L’Ajuntament de Mislata i l’Hospital de Manises s’han sumat a la celebració del Dia mundial contra el càncer de mama organitzant la presentació del documental “Un lazo rosa con 22”, un acte que va tenir lloc ahir a la vesprada en la Casa de la Dona. Es tracta del testimoniatge audiovisual de Miriam Calero, una jove veïna de Mislata a la qual li va ser diagnosticat aquest tumor amb 22 anys.

El documental relata en clau vitalista i esperançadora el dia a dia d’aquesta jove, des del diagnòstic fins al tractament. En paraules de la seua pròpia protagonista, “aquest projecte naix per a transmetre la meua experiència de vida amb el càncer de mama. En el moment en el qual t’ho diagnostiquen, necessites escoltar a altres dones que ja han lluitat, com tu. Ara, el meu objectiu és ajudar al fet que, de manera positiva, altres dones puguen afrontar-ho i véncer-ho”.

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, va voler acompanyar a Miriam en la presentació del documental. Va destacar la seua fortalesa i la valentia que ha tingut per a explicar la seua experiència i ajudar a altres dones que es troben en la seua mateixa situació. “Projectes com aquest demostren que hem de seguir lluitant contra el càncer, perquè darrere d’un diagnòstic sempre hi ha futur i esperança”.

Per la seua banda, Carmen Lapeña Bueno, regidora de la Dona i Polítiques d’Igualtat de Mislata, va explicar que “la vivència de Miriam, materialitzada en aquest documental, és un aprenentatge per a totes. La seua forma d’afrontar el càncer de mama, és un exemple de superació i ens sentim molt orgulloses d’ella”.

En la presentació va participar també el doctor Vicente Gil Suay, gerent de l’Hospital de Manises, que va manifestar que “el cas de Miriam no és habitual per la seua joventut, però sens dubte, ens ha demostrat la seua valentia i el seu coratge. Amb el seu testimoni està posant veu a milers de dones, milers de lluitadores. I per això, l’Hospital i tot l’equip mèdic i sanitari que ha tingut el plaer de conéixer-la i de veure la seua energia, volia estar hui ací, recolzar-la en aquesta presentació i en aquest missatge d’esperança i alegria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − huit =

museo prehistoria