tros al plat

Un fum d'activitats en el Dia Internacional dels Museus

Podràs visitar-los tots amb el Corremuseos, un bus gratuït que et portarà pels museus de València

Un fum d'activitats en el Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig està declarat el Dia Internacional dels Museus des de 1977 i amb motiu d’esta efemèride tant des de la Generalitat, Diputació de València i Ajuntament s’han engegat el Corremuseus, un autobús gratuït que recorrerà els diferents museus de la ciutat. A més, estos podran visitar-se de forma gratuïta i gaudir de la temàtica d’enguany: Museus i històries controvertides: dir fora mida en els museus.

Entre les activitats que cada centre organitza podrem trobar diferents exposicions i activitats com la de ‘Els valors del patrimoni. Molt a veure! Molt en joc!’, que es realitzarà entre avui i el dissabte 20 i que consisteix a completar el ‘Carnet dels Valors del Patrimoni’ per a obtenir una de les seues publicacions organitzada pel Museu de Prehistòria de València (Carrer Corona, 36. 46003 València).

Per la seua banda, el Museu d’Etnologia (Carrer Corona 36, 46003 València) durà a terme visita guiada per la sala permanent “Històries controvertides. Visita guiada a les sales permanents” a partir del dissabte a les 19 hores i la durada serà d’una hora.

El MuVIM (Carrer de Quevedo 10. 46001 València) oferirà tres visites guiades (avui, el dissabte 20 i el diumenge 21) a la maqueta que parla sobre la història de la Il·lustració valenciana i el diumenge també a l’exposició “Tot Centelles” que arreplega el treball del fotògraf valencià Agustí Centelles entre 1934 i 1939. I demà, a partir de les 19 hores, començarà la decoració de la Pèrgola feta per estudiants de l’Escola d’Art Superior i Disseny de València amb accés lliure.

Tampoc es queda al marge l’IVAM (Carrer Guillem de Castro 18). L’Institut Valencià d’Art Modern realitza exposicions i activitats didàctiques fins al 21 de maig. Es podran gaudir d’exposicions com Joana Hadjithomas & Khalil Joreige. ‘Two Suns in a Sunset’, Helena Almeida. ‘Corpus i ‘La vida urbana en les col·leccions de l’IVAM’. A més, s’inaugura l’exposició de Carmela García “Imatges de(l) poder. Cartografia de l’invisible” i també es faran activitats didàctiques per a xiquets “LlJocs per emportar”.

Les visites guiades seran una constant al llarg de la setmana en el Museu d’Història de València (Camí Vell de Xirivella, 1. 46014 València) i al llarg del dia d’avui se celebrarà una jornada de portes obertes. Per la seua banda, el Museu Nacional de Ceràmica (Carrer del Poeta Querol, 2 . 46002 València) organitza un esdeveniment de recitals musicals de 10,30 a 20 h per a commemorar la XVII Edició del Palau en Concert. El Museu de la Ciutat (Plaça de l’Arquebisbe, 3. 46003, València) té en marxa a partir de les 19 hores l’exposició “De València a Tournai: arqueologia de les primeres catedrals d’Europa”.

Si anem a la Ciutat de les Arts i les Ciències també trobarem activitats. Museu de les Ciències Príncep Felipe (Ciutat de les Arts i les Ciències de València) organitzarà en l’Auditori Santiago Grisolía experiments en directe de ‘Ciència a Escena’ en dues sessions gratuïtes: a les 13.00 hores i a les 17.00 hores.

Per la seua banda, el Museu Faller (Plaça Monteolivete, 4. 46006, València) realitzarà una visita guiada, “Les Falles com a refugi” a partir de les 10 hores i a les 12.00 hores tindrà lloc una visita guiada especial per al col·lectiu de refugiats en col·laboració amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR). També tindrà lloc un col·loqui sobre la Falla de Accem (ONG de suport a refugiats, migrants i persones en risc d’exclusió) en la Sala Multiusos del museu.

Qui vulga conéixer a fons la Setmana Santa Marinera té en el Museu de la Setmana Santa Marinera (Carrer del Rosario, 1. 46011, València) una oportunitat d’or. Des d’ahir i fins demà s’estan realitzant visites guiades, a partir de les 18 hores, sota el lema “El concepte de refugi en la iconografia de la Setmana Santa Marinera”. Seguint amb la temàtica religiosa, el Museu del Corpus – Casa de les Roques (Carrer Roques, 3. 46003, València) durà a terme a partir de les 12 visites guiades amb entrada lliure.

La Casa- Museus Benlliure (Blanquerías, 23. 46003, València), el Centre Arqueològic de l’Almoina (Plaça de Décimo Junio Bruto, s/n. 46001, València), el Palau de Cervelló, la Casa Museu Blasco Ibañez (Carrer Isabel de Villena, 159), Museu de Belles arts de València (Carrer Sant Pío V, 9. 46010 València), el Centre del Carme (C/ Museu, 2. 46003, València), L’Iber (Museu dels soldadets de plom, situat en la Carrer Cavallers 20-22. 46001 València), el Museu de la Seda (Calle Hospital, 7), El Museu de Ciències Naturals (Jardins de Vivers), el Jardí Botànic (Carrer de Quart, 80. 46008, València) o el Centre Cultural Bancaixa (Plaça de Tetuán, 23. 46003, València) també tenen organitzades visites i activitats al llarg d’estos dies.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 8 =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal rocafort 2018
nadal paiporta 2018
Nadal Rafelbunyol
bienal mislata
Obra Yolo en el teatro escalante
Talia
Olympia