25n
25N
25N

Un centenar de veïns de Paterna i Benifairó de les Valls descobreixen la història de la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns de Paterna i Benifairó de les Valls descobreixen la història de la Diputació de València
04/04/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats Paterna i Benifairó de les Valls han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, com a part del programa cultural Açò és la Dipu, que ha tornat a la marxa després de la seua aturada hivernal.

Junt a l’alcalde de Benifairó de les Valls, Toni San Francisco, el tinent alcalde de Paterna, Julio Fernández, i la regidora d’Igualtat i Dona, Carmen Gayá, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

“Per a la gent major aquestes activitats tenen molta importància perquè se senten acollits, a més de que és una oportunitat de donar a conèixer el nostre patrimoni i aproximar a les persones a les polítiques de València”, ha manifestat la regidora de Paterna. Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat.

Mercedes Berenguer ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF).

“La Diputació de València té més de 200 anys d’història i un enorme patrimoni d’edificis, pintures, escultures, llibres… Que són dels valencians i valencianes”, ha explicat la diputada enfront d’un ple abarrotat dels visitants de Paterna i Benifairó de les Valls.

Així, els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

museo prehistoria