caixa popular

Un centenar de veïns de Benirredrà i Llombai visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns de Benirredrà i Llombai visiten la Diputació de València
22/06/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Benirredrà i Llombai han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats pel diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Junt a l’alcalde de Llombai, Anselmo Cardona, el primer tinent alcalde, Josep Forés, la regidora de Benestar Social, María José Pastor, la presidenta de Mestresses de Casa Tyrius de Benirredrà, Luisa Julio, i el president de la Llar del Jubilat del mateix municipi, Salvador Sancristobal, el diputat de Projectes Europeus ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Aquest programa pretén acostar el nostre treball en la Diputació als pobles de València, i ensenyar-los el seu inestimable patrimoni”, ha destacat Nofuentes.

Els representants de Llombai han coincidit que Açò és la Dipu “acosta La Diputació a les persones, i demostra als veïns que els polítics són accessibles”. Cardona ha destacat l’interès cultural de les visites i la importància de “conèixer les nostres institucions”. Per la seua banda, la presidenta de l’associació de Mestresses de casa de Benirredrà ha agraït l’oportunitat de conèixer “on es resolen els assumptes que ens concerneixen a tots”.

Els visitants han ocupat els escons per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat. Així mateix, Nofuentes ha recordat que els representants de les Corporació provincial han de ser alcaldes o regidors i que, en les seues paraules, aquesta mesura “ens fa estar cada dia en contacte amb els nostres veïns i les seues necessitats”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

“Tenim que estar orgullosos del que tenim, perquè és fruit del gran treball dels nostres avantpassats”, ha remarcat la diputada Berenguer. Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quinze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris