25n
25N
25N

Un centenar de veïns d'Alcàsser i El Mareny de Barraquetes visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns d'Alcàsser i El Mareny de Barraquetes visiten la Diputació de València
11/11/2016 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats d’Alcàsser i El Mareny de Barraquetes han visitat els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, la diputada Remedios Avia, i els alcaldes i regidors de tots dos municipis, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

Berenguer ha assenyalat la importància de “acostar el patrimoni de tots els valencians, que durant 200 anys ha acumulat història en forma de documents, edificis i art, a través de persones que han treballat al servei de tots”. En aquest sentit, han sigut varis els veïns que s’han interessat per les diferents àrees que formen la Diputació i les seues competències, com les actuacions en matèria de carreteres, brigades, medi ambient, festes populars i, sobretot, benestar social, salut i educació, que són les que dirigeix Mereixes Berenguer.

“Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte i més enllà de les diferències ideològiques”. Així s’ha dirigit Berenguer als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer.  Les visites continuaran tots els dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre, acostant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 13 =