caixa popular

Un centenar de veïns d’Alberic i la Font d’en Carròs visiten la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn

Un centenar de veïns d’Alberic i la Font d’en Carròs visiten la Diputació de València
21/09/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats d’Alberic i la Font d’en Carròs han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu, que torna a la marxa després del descans de l’estiu.

Junt a l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá, el primer tinent i segon tinent d’alcalde del municipi, Josep Puig i Charo Lázaro, la regidora de Sanitat i Igualtat, Mabel Aleixandre, i la presidenta de l’Associació de Dones de la Font d’en Carròs, Mª Ángeles Calafat, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans.

“Es tracta de dignificar el treball que es fa i de donar resposta a les persones. Aquesta és una bona manera de conéixer el nostre patrimoni i de mantenir una vida activa i saludable”, ha assenyalat la diputada. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València i que, en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 19 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios