25n
25N
25N

L'Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències proposa un 'Passeig de l'Art' virtual

L'Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències proposa un 'Passeig de l'Art' virtual
03/04/2020 -

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa recórrer de manera virtual les exposicions escultòriques que ha acollit el ‘Passeig de l’Art’ de l’Umbracle durant els últims deu anys.

Des de la primera mostra de l’artista Juan Ripollés, en 2010, fins a les escultures ‘My Secret Garden València’ de Arne Quinze, que va finalitzar el març passat, els catàlegs online, vídeos i galeries fotogràfiques permeten un viatge retrospectiu per a recordar i recórrer de nou des de casa aquestes exposicions d’escultures de gran format.

Després de la mostra de Juan Ripollés, entre 2010 i 2011, amb la qual es va inaugurar aquest espai de lliure accés, l’Umbracle va acollir en 2012 l’obra de Jean Claude Farhi, que va reunir onze peces de ferro en les quals s’admirava la constant geomètrica. També ‘Sweet’, de l’artista francesa Laurence Jenkell, composta per un total de vint-i-una escultures de 2,75 metres d’altura.

En 2012, Cristóbal Gabarrón convidava a un viatge des de la característica arquitectura nassarita de l’Alhambra fins a les formes de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb ‘Les Torres de l’Alhambra’. L’obra d’aquest artista va tornar a l’Umbracle en 2017 amb ‘Les paraules que es queden en silenci’, formada per sis escultures de fibra de vidre policromada i acer.

En 2015, va arribar al ‘Passeig de l’Art’ el conjunt d’escultures ‘El temps i l’espai’, de Jiménez Deredia. ‘Cos de Dona’, de Francisco Simões, va reunir en 2016 una selecció d’obres que representaven diferents figures femenines realitzades en marbre verd, roig, negre i travertí. Nou tòtems de grans dimensions de l’artista Javier D’Ambrosio, en 2016, convidaven a recórrer ‘ADN Memòria Genètica’.

‘Camins Paral·lels’ va ser l’exposició formada per deu escultures de ferro i resina de l’artista Rogério Timóteo en 2017. La mostra ‘Interval’, celebrada en 2018, era una selecció de nou escultures d’acer i formigó que abastaven el treball dels últims 22 anys de Ruud Kuijer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 13 =