25n
25N
25N

La ultradreta de Vox, força més votada sis mesos després de majoria absoluta d'Esquerra Unida

La ultradreta de Vox, força més votada sis mesos després de majoria absoluta d'Esquerra Unida
11/11/2019 -

Vox ha sigut la formació més votada en les eleccions generals d’aquest diumenge en la localitat alacantina de Monforte del Cid, i l’ha aconseguit a penes sis mesos després que Esquerra Unida aconseguira una inflada majoria absoluta en les eleccions municipals, en obtenir nou dels 13 regidors.

En aquesta localitat del Vinalopó Mitjà, Vox ha obtingut 1.062 sufragis, 400 més que en les eleccions generals del 28 d’abril, quan va ser la quarta força política. Per part seua, Esquerra Unida, que en les municipals va aconseguir 2.302 vots en solitari, en aquesta ocasió en coalició amb Unides Podem ha aconseguit tan sols 522 vots.

Una cosa semblant ha ocorregut a Daya Vieja, l’única localitat de la Baix Segura alacantina en la qual governa Compromís des del maig passat –també amb majoria absoluta, encara que més ajustada–, també Vox ha sigut la força més votada. Compromís, en aquestes eleccions, ha sigut la sisena força més votada.

Una situació similar ha ocorregut a Crevillent, també a Alacant, on des de les eleccions del maig passat governa Compromís, mentre que aquest 10 de novembre Vox ha sigut la força més votada.

En total, Vox ha guanyat en 22 municipis de la Comunitat Valenciana: Caudiel a la província de Castelló; Algemesí, Alpuente, Calles, Carcaixent, Loriguilla, la Pobla de Vallbona, Nàquera, San Antonio de Benagéber i Terrateig a la província de València i Albatera, Benferri, Callosa de Segura, Catral, Crevillent, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolors, Jacarilla, Monforte del Cid i San Fulgencio.

Més informació

1 Comentari

  1. Xato
    Xato novembre 12, 13:17

    La Vega Baja és el Baix Segura

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 14 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna