25n
Orgull
Orgull

Últim dia per a visitar la mostra de Vicente Rodes al Museu de Belles Arts

EP

Últim dia per a visitar la mostra de Vicente Rodes al Museu de Belles Arts
08/09/2019 -

La major exposició realitzada sobre l’obra de l’alacantí Vicente Rodes Àries esgota el seu últim dia en el Museu de Belles Arts de València. Fins a aquest diumenge es pot veure la mostra ‘Vicente Rodes. L’estudi del natural’, amb la qual es recupera la figura d’un dels artistes de major qualitat i producció retratista de la primera meitat del segle XIX.

Malgrat que a la seua prolífica producció no se li havia dedicat cap exposició en més de 90 anys i la seua obra es trobava dispersa per diverses col·leccions tant públiques com privades, dins i fora de l’Estat.

Gràcies a les investigacions dels comissaris, Pilar Tébar i Sergio Pascual, s’ha aconseguit reunir més de 80 peces procedents de col·leccions privades i museus com l’MNAC, el Museu del Romanticisme o les reials acadèmies de Sant Carles de València i Sant Jordi de Catalunya.

Se’l coneixia com el “dit miraculós” per la seua habilitat en el retrat al pastís, Vicente Rodes Àries (Alacant, 1783 – Barcelona, 1858) va retratar a la burgesia i a l’aristocràcia valenciana i catalana de començaments del segle XIX. Va ser acadèmic supernumerari i de mèrit en l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i primer director de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =