caixa popular

Ultimàtum de Mariano Rajoy a Puigdemont

En tan sols cinc dies es podria activar l’article 155 de la Constitució

Ultimàtum de Mariano Rajoy a Puigdemont
11/10/2017 -

Després de la compareixença del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va deixar en suspens la declaració d’independència de Catalunya per a obrir les portes de la negociació amb el Govern Central, el President del Govern, Mariano Rajoy, ha convocat, aquest matí, un Consell de Ministres extraordinari, en el qual s’ha decidit realitzar el pas previ a l’activació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

En aquest sentit, des de l’Executiu Central s’ha aprovat requerir, formalment, al Govern de Catalunya perquè confirme si ha declarat la independència de Catalunya. Un ultimàtum per a, en paraules de Rajoy, ‘oferir certeses als espanyols i evitar la confusió generalitzada’, però també perquè el Govern Català renuncie al procés secessionista. D’aquesta manera, Rajoy ha manifestat que de la resposta de Puigdemont ‘es marcarà el futur dels esdeveniments en els pròxims dies’.

L’activació de l’article 155 de la Constitució ja ha començat amb aquest requeriment. Si complit el termini, que seria de mínim sis hores i màxim 48 hores, es rep una resposta negativa o no es rep contestació, el President Mariano Rajoy tornaria a convocar un segon Consell de Ministres per a enviar al Senat la sol·licitud de l’aplicació de l’article 155, acompanyat d’un informe amb les mesures d’intervenció autonòmica que es durien a terme.

En aquest cas, Puigdemont i els seus consellers podrien ser substituïts per la Comissió de Sotssecretaris i Secretaris de l’Estat en un temps limitat. Possiblement, el necessari per a restablir l’ordre constitucional i, fins i tot, convocar noves eleccions a Catalunya. De moment, és necessari esperar a la resposta del president català per a conéixer quin serà el següent pas de l’Executiu Central.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats