25n
25N
25N

El PEC del Cabanyal incorpora tres vies verdes i la remodelació del passeig marítim

Sandra Gómez ha presentat l’última proposta del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar

El PEC del Cabanyal incorpora tres vies verdes i la remodelació del passeig marítim
20/05/2020 -

Es tracta de l’última versió del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC). La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha presentat les noves directrius que marcaran la recuperació d’un dels barris més maltractats per l’anterior equip de govern. Així, el nou PEC “no sols augmenta les zones verdes, sinó que redueix les altures de les noves edificacions i amplia el catàleg de protecció del barri”.

Entre els canvis més significatius es troba la reducció d’altures de les noves edificacions, que seran de planta baixa més dues altures o, en alguns casos de tan sols 2 altures. D’aquesta manera, Gómez ha explicat que tant en el solar de Doctor Lluch, com en el Bloc de Portuaris s’optarà per habitatges que mantinguen la tipografia i idiosincràsia del barri, amb edificacions de fins a 3 altures i pati interior, així com la incorporació d’àmplies zones verdes. De fet, en Portuaris s’incorporaran els horts urbans que havien sol·licitat algunes associacions.

Per descomptat, apostant per la sostenibilitat, s’ha projectat tres itineraris verds i per als vianants, que permetrà creuar el barri de manera més amigable. D’aquesta manera, a més de la via verda esmentada anteriorment, que anirà des de l’avinguda dels Tarongers fins a La Marina, també es crearà tant un itinerari verd, que començarà al parc de la Remonta i arribarà fins a la plaça de les Drassanes, com una nova via verda litoral, que conformarà el nou passeig marítim que, en paraules de Gómez, “serà més orgànic i naturalitzat i menys lineal”.

Encara que s’ha volgut deixar clar que la remodelació del passeig marítim dependrà d’un concurs d’idees, la veritat és que sí que s’especificaran una sèrie de criteris com la reducció de l’aparcament, un redisseny de la vegetació per a combatre l’illa de calor, o fins i tot la creació d’itineraris que permeten a la ciutadania caminar per l’arena, “com si foren xicotets oasis”.

Un altre dels aspectes del PEC del Cabanyal és que es limitarà la presència d’habitatges turístics. “Concretament a un 10% en tot el PEC, que suposarà la restricció més dura de tota la ciutat”. Així mateix, es completa el final de Blasco Ibáñez amb la creació d’un gran parc verd que “liquidarà el projecte de la prolongació de l’avinguda a la mar, protegint i blindant el barri del Cabanyal”.

Finalment, Gómez també ha volgut posar l’accent principalment en la proposta pensada per a la reordenació del PIN Piscines. En aquest punt, la vicealcaldessa i regidora ha volgut assenyalar que “es tracta d’un pla heretat del PP. Nosaltres hem ajustat l’edificabilitat marcada, de 5 altures, i el resultat ha sigut un disseny que recupera les antigues viles marítimes”. A més, ha continuat, “hem encaixat la construcció d’aquests habitatges de manera que no creuen pantalles respecte al bloc de Platges”. Finalment, la proposta contempla la construcció d’un hotel, de fins a 15 plantes, el disseny del qual haurà de ser aprovat per l’Ajuntament, amb l’objectiu que s’integre en les característiques del barri, respectant, així, la seua identitat.

El PEC del Cabanyal contempla, íntegrament, la construcció de 1.142 habitatges nous, de les quals 697 pertanyen al parc públic. “Representarà el 61%, quan el normal és que es destine un 30%. Això ens permetrà, a més, controlar el preu de l’habitatge”.

Finalment, també es proposa millorar l’estètica del barri creant, en les mitgeres, zones verdes verticals, instal·lacions de plaques solars o apostar per l’art urbà. En definitiva, es tracta d’un projecte que protegeix al barri d’especulacions, i que li retorna la imatge del poble mariner que un dia va ser.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 11 =