caixa popular

Ulls Negres, la via verda més llarga d'Espanya

Un poc més de 160 km entre Terol i la costa valenciana fa les delícies dels amants de la naturalesa

Ulls Negres, la via verda més llarga d'Espanya

Els amants de la naturalesa tenen a pocs quilòmetres de València la via verda més llarga d’Espanya. Vies Verdes és un projecte que des de 1993 ha anat transformant els més de 7.600 quilòmetres de línies ferroviàries que ja no estaven en servei (o que, fins i tot, mai van arribar a tenir-ho) en rutes ciclovianant per les quals gaudir de la naturalesa. Este patrimoni de gran valor històric i cultural, està sent rescatat per Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, creada en 1985 amb l’objectiu de promoure els aspectes relacionats amb el ferrocarril mitjançant activitats culturals, cursos, museus, edicions, estudis, arxiu i biblioteca, etc.

2017-04-24-12-31-33La Via Verda d’Ulls Negres enllaça Terol amb la costa valenciana després de recórrer 160 quilòmetres. La Vall del riu Palància és el marc incomparable pel qual es desenvolupa esta etapa sobre el ferrocarril miner de Serra Menera. En ser la més llarga d’Espanya, s’ha dividit en dos trams. En el seu tram valencià, que comença a Barraques (a Castelló al límit amb Aragó) i arriba fins a Algímia d’Alfara i Torres–Torres (ja a València), s’ha respectat el recorregut original de la via minera, amb la idea de preservar l’històric i que existisca, quan es concloga la mateixa, una unitat quilomètrica entre tots dos trams amb un recorregut de quasi 200 km. Així doncs el km 0 estarà en les mines d’Ulls Negres (Terol) i el km 203 en el Port de Sagunt. 2017-04-23-20-49-13

Al meravellós entorn entre el qual transcorre la via verda se li afigen més atractius a l’hora d’escollir esta ruta com a excursió de finalització de setmana o escapada a la naturalesa doncs compta amb la línia de ferrocarril València-Terol en quasi tot el seu recorregut i existeixen diverses parades molt pròximes al traçat com són les d’Algímia, Soneja, Sogorb, Navaixes, Xèrica i Caudiel a través de les quals es pot accedir a la ruta.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + vint =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris