25n
Orgull
Orgull

UGT avisa que el descens de l'atur està "entelat" per les desigualtats que arrosseguen dones i joves

UGT avisa que el descens de l'atur està "entelat" per les desigualtats que arrosseguen dones i joves
02/07/2021 -

UGT PV ha lamentat aquest divendres que l'”evolució positiva” de l’atur en la Comunitat Valenciana es veja “entelada per les desigualtats que van arrossegant les dones i les persones més joves” i espera que els fons europeus servisquen per a corregir aquesta tendència.

L’organització sindical creu que el descens de l’atur en la Comunitat, que ha baixat en 8.732 persones al juny, un 2,01% menys que al maig, ofereix una “imatge de recuperació”, a pesar que les xifres de desocupació encara estan “molt per damunt” a les de la prepandèmia, amb 426.533 persones, enfront de les 351.330 de juny del 2019.

No obstant això, tant les xifres de contractació (que mostren un increment anual del 73%) com d’afiliació s’acosten o fins i tot superen les xifres d’abans de la pandèmia. Així, les dades d’afiliació registren un total d’1.942.614 cotitzadors, superior a la xifra registrada el juny del 2019 que estava en 1.923.368, recorda el sindicat.

Malgrat la tendència de recuperació, el creixement “arrossega les mateixes desigualtats que en els últims mesos”, de manera que la bretxa de gènere persisteix en les dades de contractació i atur, i les dones ocupen un menor nombre de contractes que els homes, amb una taxa de cobertura de prestacions molt inferior a la dels homes. D’igual forma s’observa aquesta bretxa en les persones joves, aquelles que són menors de 25 anys, adverteix l’organització sindical.

Davant aquesta situació, UGT PV insta a “aprofitar l’oportunitat d’invertir aquesta tendència utilitzant els fons europeus, amb la posada en marxa de plans per a les persones joves i per a dones, “dues de les inversions a les quals el nostre país s’ha compromés a implementar”, recorda en un comunicat.

En aquest sentit, la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de gènere d’UGT PV, Pilar Mora Martínez, ha reclamat “polítiques potents dirigides a les persones joves que es troben en una situació de major vulnerabilitat en el mercat de treball com és el Pla de Garantia Juvenil Plus en el qual hem participat els agents socials”.

Mora considera “imprescindible que totes les polítiques es realitzen amb perspectiva de gènere”, ja que la desocupació entre les dones és major i, malgrat algunes mesures d’acció positiva, no aconsegueixen recuperar-se les xifres de desocupació i major precarietat en l’ocupació de les dones, ha argumentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =