25n
25N
25N

TV3 vol completar "com més prompte millor" la reciprocitat amb el País Valencià

TV3 vol completar "com més prompte millor" la reciprocitat amb el País Valencià
07/07/2018 -

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3), Núria Llorach, ha mostrat aquest divendres la seua voluntat de completar “com més prompte millor” la reciprocitat amb el País Valencià, una vegada ha entrat en funcionament À Punt.

En la comissió de control de la CCMA en el Parlament, ha recordat que ja existeixen emissions conjuntes amb IB3 i que vol fer “extensible” la reciprocitat amb la resta de territoris del Mediterrani.

Ha assegurat que Catalunya té tot preparat per a emetre À Punt, i ha recordat que tots dos governs ja van signar un conveni, que solament fixa com a condicionant l’espai radioelèctric, i espera que la reciprocitat puga ser “prompte una realitat”.

Llorach ha anunciat que la CCMA reobrirà la corresponsalia d’Amèrica Llatina, a Buenos Aires (Argentina), que es va tancar en la política de contenció de l’ens públic, i que tornarà a tenir a Joan Biosca al capdavant.

Sobre la confluència de les redaccions de Catalunya Ràdio i TVC, ha explicat que es començaran a traslladar professionals des de finals de juliol, una vegada acabades les obres de l’edifici annex de Tv3 a Sant Joan Despí (Barcelona).

El director de TVC, Vicent Sanchis, ha confiat que al llarg de 2019 es puga solucionar la inversió en les emissions en alta definició (HD) després que haja hagut de ser llargament ajornada.

CONTRACTE PROGRAMA

A preguntes dels ‘comuns’ i el PSC, que han retret que no hi haja un contracte-programa des de 2009, Llorach ha considerat que és una “eina fonamental”, però que no té una data perquè puga ser aprovat.

El diputat del PSC David Pérez ha criticat que “cada any hagen d’anar al Govern a cercar més diners”, qüestió que, segons ell, crea dependència, i Llorach ha remarcat que sense l’aportació del Govern la CCMA s’haguera enfonsat.

Llorach ha afegit que la CCMA no té “adequadament dimensionament” el seu pressupost, recordant que ha passat de 457 a 310 milions d’euros, i ha dit que necessita més pressupost per a potenciar el cinema català i ser motor del sector audiovisual.

Sobre l’impacte de les modificacions dels criteris de l’IVA, Llorach ha explicat que la Forta està tramitant una consulta vinculant davant l’Adreça de Tributs del Govern, i que el Congrés treballa per a una modificació de la llei que puga resoldre el conflicte.

Durant la comissió, diversos integrants han agraït el treball del locutor Joaquim Maria Puyal, que aquesta setmana ha anunciat que deixa les retransmissions del FC Barcelona en Catalunya Ràdio.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − huit =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus
el puig