25n
Orgull
Orgull

Turisme València se suma al codi ètic de turisme valencià i s'emmarca en el pacte mundial de l'ONU

Turisme València se suma al codi ètic de turisme valencià i s'emmarca en el pacte mundial de l'ONU
08/04/2019 -

Amb l’adhesió al Codi Ètic de Turisme Valencià, que és el resultat d’una adaptació del Codi Ètic Mundial d’acord amb la realitat turística que viu la Comunitat Valenciana, la fundació s’implica amb un turisme responsable, de qualitat i sostenible, i es posa com a objectiu seguir les seues pautes.

Aquesta voluntat queda plasmada en la carta que la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez ha fet arribar al Secretari General de l’Organització Mundial de les Nacions Unides, en la seua qualitat de presidenta de Fundació Turisme València. En ella li mostra el suport de l’Ajuntament i de Turisme València als 10 principis del Pacte Mundial en matèria de drets humans, drets laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. «La Fundació està bolcant els seus esforços a contribuir al fet que l’activitat turística es realitze dins dels marges de l’ètica, i a impulsar un turisme accessible, responsable, sostenible i intel·ligent per a totes i tots».

Gómez ha assenyalat que l’adhesió a este codi ètic queda «emmarcat en un context de sostenibilitat i responsabilitat turística». La seua finalitat, ha precisat, és continuar treballant perquè València «siga una destinació en la qual la convivència social, la rendibilitat econòmica i el respecte al medi ambient vagen de la mà del turisme, tal com establix el Pla Estratègic València 2020».

A més, ha indicat que amb esta acció es pretén que el sector públic i el privat, així com la societat valenciana, els turistes i «totes les persones implicades o afectades pel sector cooperen i participen per tal que el turisme continue sent un dels principals motors econòmics de la Comunitat Valenciana».

Per monitorar esta iniciativa, la delegada ha indicat que s’ha creat un Comité d’Ètica del Turisme, responsable del seguiment i control del compliment d’este compromís, que han signat més de dues-centes organitzacions, i que pretén ser un espai en el qual la participació i el diàleg entre els agents implicats siguen la via per a resoldre els conflictes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 8 =